Messile pakuti vastuolu tekitanud bišti eest korralik summa

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lionel Messi Katari MMi auhinnatseremoonial.
Lionel Messi Katari MMi auhinnatseremoonial. Foto: IMAGO/Michael Kienzler/Scanpix

Omani parlamendiliige Ahmed Al-Barwani pakkus Argentina ründajale Lionel Messile talle kingitud bišti eest miljon dollarit.

Jalgpalli MM-finaalturniiri auhinnatseremoonial asetas Katari emiir, šeik Tamim bin Hamad al-Thani Messi õlgadele musta bišti, mis tekitas üksjagu vastuolu.

Kergest materjalist ning ehtsa kullaga kaetud riideese kingiks saamine on araabia kultuuris ülim au. Läänes leidis aga nii mõnigi, et tegu oli kohatu žestiga, sest Messi pidanuks ajaloolise MM-tiitli tõstma Argentina vutikoondise vormis. Antud juhul ürp seda varjas.

Avalikkusele pole küll teada, mida Messi hinnalise kingitusega teha kavatseb, kuid soovi korral on tal see võimalik müüa miljoni dollari ehk 942 000 euro eest Omaani poliitikule.

«Õnnitlen teid Omaani sultanaadi poolt MM-tiitli võitmise puhul. Araabia bišt on rüütellikkuse ja tarkuse sümbol. Pakun teile selle eest miljon dollarit. Olin staadionil, kui Katari emiir Messile bišti andis. Ta näitas maailmale meie kultuuri. See turniir näitas, et Araabia on ühtne. Kui Messi bišti maha müüb, paneme selle üles turniiri mälestuseks,» kirjutas Al-Barwani Twitterisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles