Neuville liitus Rovanperä ja Tänaku kriitikaga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Micke Fransson/afp/Scanpix

Hyundai rallisõitja Thierry Neuville nõustus kriitikaga, et Rootsi MM-ralli kiiruskatsed on liiga sirged ja igavad.

Esimestena kritiseerisid Rootsi lumeralli kiiruskatseid võistluste kaks soosikut Kalle Rovanperä (Toyota) ja Ott Tänak (M-Sport).

Ralli korraldajatele oli tänavuste kiiruskatsete koostamine paras peavalu, sest viimasel hetkel tuli põhjapõdrakasvatajate tõttu muuta marsruuti. Paraku jääb nii mõnelgi kiiruskatsel puudu tehnilisusest. Piltlikult öeldes koosnevad osad kiiruskatsed pikkadest sirgetest, mille lõpus on küll kurv, kuid sõitjatele need suurt väljakutset ei paku.

Pärast rajaga tutvumist tõdes Neuville üllatuslikult, et eelnvalt kuuldud kriitika on asjakohane. «Mõned lõigud on naeruväärselt kiired ning neil on vaid paar kurvi. See pole just lõbus. Kui oled sõitja, otsid väljakutseid, mida pakub näiteks Rovaniemi,» tõi ta näiteks 2021. aastal sõidetud Lapimaa MM-ralli.

«Katsetega tutvumise ajal mõtlesin endamisi, et loodetavasti on need katsed vähemalt võistluste ajal huvitavad. Sõidame metsateedel, kus teised autod pole varem sõitnud. See tähendab, et teel pole jääd, vaid lihtsalt lumi. See omakorda tähendab, et kruus tuleb väga kiiresti välja,» andis Neuville mõista, et Rootsi MM-rallil võib probleeme tulla rehvidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles