VIDEO Suurepärases hoos Tattar püstitas suurturniiri avapäeval rajarekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kevin Huver/DGPT

Eesti kettagolfar Kristin Tattar alustas suurepäraselt aasta esimest suurturniiri Champions Cup. Pärast avapäeva hoiab eestlanna esikohta.

Champions Cupile tuli esmalt kettagolfaritel kvalifitseeruda ning nõnda on võistlustules praeguse 47 edukaimat naiskettagolfarit. Mõistagi läks ühe favoriidina rajale Tattar, kes hoiab maailma edetabelis esikohta.

Sel hooajal juba kolm turniirivõitu noppinud Tattar alustas esimest võistluspäeva rahulikult, ent pärast kuut korvi jagas ta tulemusega -2 teist positsiooni. Alates raja teisest kolmandikust pani eestlanna sisse järgmise käigu, millega konkurendid sammu pidada ei suutnud.

Kokkuvõttes lõpetas Tattar avapäeva tulemusega -9, mis tähistab keerulise Jackson Memoriali raja rekordit. Seejuures ei teeninud Eesti edukaim kettagolfar ainsatki bogey't, visates seitse birdie't ja naiste konkurentsis ainsa eagle.

Teiseks võistluspäevaks on Tattaril nõnda kasutada kaheviskeline eduseis. Teist kohta hoiab ameeriklanna Kat Mertsch (-7) ja kolmandal positsioonil tema kaasmaalanna Hailey King (-6). Neljandal positsioonil on kahekordne maailmameister Caterina Allen (-5). Viiekordne maailmameister Paige Pierce ebaõnnestus avapäeval ning ta paikneb skooriga +4 alles 33. positsioonil. Pierce'iga samal kohal on ka teine eestlanna Keiti Tätte.

Foto: Kuvatõmmis

Champions Cupil mängitakse neli võistlusringi. Võitja selgub Eesti aja järgi pühapäeva hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles