JÄÄHOKI MM Slovakkide veerandfinaali unistus elab edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Richard Panik (nr 28) oli see mees, kes slovakkide lootust veel elus hoiab.
Richard Panik (nr 28) oli see mees, kes slovakkide lootust veel elus hoiab. Foto: Roman Koksarov

Tamperes ja Riias toimuval jäähoki MMil on lahtised veel kaks veerandfinaali kohta.

A-alagrupist on edasipääsu kindlustanud USA, Rootsi ja Soome ning viimase veerandfinaalkoha peale ihuvad hammast Saksamaa ja Taani.

Sakslased käisid täna ka väljakul, olles 7:2 üle Ungarist. Väravad kirjutati Wojtek Stachowiaki, Moritz Seideri, Nico Sturmi (2), John-Jason Peterka, Dominik Kahuni ja Jonas Mülleri arvele, ungarlaste poolt olid täpsed Istvan Terbocs ja Nandor Fejes.

Grupi teises kohtumises sakutas USA koondis Prantsusmaad, kelle võrku visati koguni üheksa vastuseta litrit. Tabamuste autorid: Drew O'Connor (2), Cutter Gauthier (3), T. J. Tynan, Scott Perunovich, Rocco Grimaldi, Conor Garland.  

Viimases voorus kohtub Saksamaa Prantsusmaaga, Taanil on varuks kohtumised Rootsi ja Soomega. 

A-alagrupp.
A-alagrupp. Foto: Wikipedia

B-alagrupis on praeguseks kindel Šveitsi, Tšehhi ja Kanada edasipääs, neljanda play-off-pileti peale ihuvad hammast Läti ja Slovakkia. Täna õnnestuski slovakkidel esimene vajaminev samm veerandfinaali suunas teha, kui Richard Paniki tabamuse toel alistati 1:0 Sloveenia.

Õhtuses kohtumises kindlustas B-alagrupi esikoha Šveits, kes oli 4:2 üle Tšehhist. Võitja leeris skoorisid Romain Loeffel, Andres Ambuhl (2) ja Tanner Richard, tšehhide poolelt olid täpsed Roman Cervenka ja Dominik Kubalik.

Viimases voorus kohtub Slovakkia Norraga ja Läti Šveitsiga. Võrdsete punktide korral läheb arvesse omavaheline mäng, kus saatis 2:1 edu slovakke.

B-alagrupp.
B-alagrupp. Foto: Wikipedia
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles