Soomes vormi kontrollinud Jefimova noppis veel kaks esikohta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Täna lõppes Soomes rahvusvaheline ujumisvõistlus Helsinki Swim Meet. Teisel päeval näitas taas kõrget taset Eneli Jefimova, kes tegi tugeva soorituse 50m rinnuliujumises.

Eile 100 m rinnuliujumises võidutsenud Jefimova maitses täna võidurõõmu kahel korral. Esmalt oli ta kiireim 50 m rinnulisprindis, kus võiduajaks märgiti 30,35.

«Finaal õnnestus minu jaoks, tegin ühe tõmbe vähem kui eelujumistes ning aeg oli kiirem,» sõnas 17-aastane Jefimova peale ujumist, kus ta jäi oma nimel olevast rahvusrekordist vaid 0,27 sekundi kaugusele.

«Alla 30 sekundi saamiseks pean distantsi vältel suutma tempot paremini hoida. Kokkuvõttes ma väga naudin seda ala, see on väga lõbus,» lisas Jefimova, kelle tänane võiduaeg oleks veebruaris toimunud MMil andnud neljanda koha.

Tugevat konkurentsi pakkus eestlannale Helsingis MM-finaalis ujunud Veera Kivirinta, kuid viimasel kümnel meetril ei olnud temal Jefimova kiirusele vastust. Kivirinta lõpetas teisena (30,67), kolmas oli Ida Hulkko (31,53).

Päeva teise kuldmedali teenis Jefimova 200 m rinnuliujumises, kus võiduks piisas 2.27,69st. Henry Heina hoolealuse mullu ujutud rahvusrekord on 2.26,02.

Kuldmedali sai Helsingis eestlastest kaela ka Lars Kuljus, kes võidutses meeste 50 m seliliujumises. Teistkordselt astus eestlane poodiumile 200 m vabaujumises, kus pärast tihedat finišiheitlust tuli leppida hõbemedaliga. Aeg 1.49,68 tõstab Kuljuse Eesti kõigi aegade edetabelis teiseks, Kregor Zirki nimel olev rahvusrekord on 1.46,10.

Mariangela Boitšuk oli 50 m liblikujumises lähedal eestlaste neljandale kuldmedalile teisel päeval. Viimase tõmbega teenis kulla siiski soomlanna Aliisa Soini, Boitšukile nõnda hõbemedal. Miriam Jürisoo pälvis teise koha 200 m liblikujumises.

Naiste 100 m vabaujumises teenisid hõbe- ja pronksmedali vastavalt Aleksa Gold ja Maari Randväli. Samasuguse duubli tegid meestest Artur Tobler ja Aleksei Denissov 200m kompleksujumises.

Meeste 800 m vabaujumises saavutas Mark Iltšišin kolmanda koha ajaga 8.20,65, mis on ühtlasi ka Eesti juunioride rekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles