Võit röövis treenerilt paar aastat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ tagamees Kiur Akenpärg (punases) ning Rapla noored pallurid Sven Kaldre ja Rait-Riivo Laane tõestavad, et korvpall on tõeline meeste mäng.
TTÜ tagamees Kiur Akenpärg (punases) ning Rapla noored pallurid Sven Kaldre ja Rait-Riivo Laane tõestavad, et korvpall on tõeline meeste mäng. Foto: Peeter Langovits

Samal ajal kui neli meeskonda heitlevad Eesti meistriliiga veerandfinaalis, valmistuvad Kalev ja Tartu Ülikool juba poolfinaalideks.
 


«Mina kaotasin oma elust taas paar aastat, kuid vaadata oli ju huvitav,» lausus TTÜ korvpallimeeskonna ülikogenud peatreener Heino Lill eile õhtul. Napp viis minutit varem oli ta oma hoolealustega saanud Eesti meistriliiga veerandfinaalseeria teises kohtumises võidu Rapla Piimameister Otto üle.

See polnud lihtsalt võit, vaid saadud õnnega pooleks. Esimesel poolajal saavutatud suure edu maha mänginud üliõpilased lubasid viimasel minutil Raplal isegi viigistada, ent otsustavatel rünnakutel ei suutnud kiilaspäised külalised tabada ja lõpusireeni kõlades näitas tabloo TTÜ võitu 73:72. Seeria seis on viigis 1:1.

TTÜ kaitse pidurdas Rapla

TTÜ spordihoone oli eile õhtul pealtvaatajatest tulvil ja õhus oli tunda tõelist play-off-mängude tunnet. Seda, et mängus on rohkem kui tavaline võit või kaotus, oli näha ka platsil jooksvate meeste tegutsemisest. Seeria avamängust, kus Rapla sai näiliselt kerge võidu, erines eile nähtu nagu öö ja päev.

«Esimese poolaja eest tuleb öelda kiidusõnu TTÜ-le. Nende kodutöö oli hästi tehtud ja meil ei lubatud mängida kiiret rünnakut. Aeglase positsioonirünnaku juures kadus aga meil teravus,» tunnustas Rapla peatreener Indrek Ruut vastast. «Teisel poolajal oli juba rohkem meie mäng. Vähe jäi puudu, et oleksime jõudnud ka võiduka lõpuni.» Rapla alustas viimast veerandaega 16-punktilisest kaotusseisust.

«Esimesel poolajal hoidsime Raplat 30 punkti peal, see näitab head kaitsemängu,» märkis Lill. «Teisel poolajal hakkasime aga edu hoidma – nii ei saa… Lisaks tegi meile palju kurja Andrew Arnoldi tehniline viga. Nii tähtsas mängus ei saa endale selliseid asju lubada. Klubi poolt teeme talle kindlasti trahvi.»

Huvitaval kombel jäid eilse mänguga rahule mõlema meeskonna treenerid. «Loomulikult ei tee kaotus rõõmsaks, kuid see, et tulime lõpus mängu tagasi, jätab positiivse tunde,» lausus Ruut. «Näitasime, et oleme suutelised seda seeriat võitma. Mängu alguses jäi mõnel mehel lihtsalt eneseusust puudu. Mängijad olid närvilisemad kui esimese kohtumise ajal, ent nüüd, kui oleme saanud võidu ja kaotuse, peaks pinged taanduma.»

Lill aga kiitis meeskonnas valitsevat head õhkkonda ja võitlustahet. Erilist kiitust pälvis treenerilt meeskonna raudvara, kogenud keskmängija Kristjan Makke. «Täna ta vedas meeskonda,» hindas Lill 21 punkti kogunud meest.

Ühes küsimuses oli Lille ja Ruudu mõte veel sarnane. Mõlemad soovivad jätkata hoo­aega poolfinaalis Tartu Ülikooli vastu. Mäletatavasti ütles Ruut hiljuti, et Tartu meeskonna põhiturniiri võit oli nende paarile hea – poolfinaalis saadakse nõrgem vastane. Mõistagi peaks selline avaldus mõjuma tartlastele punase rätikuna.

Viimastel päevadel ongi tartlased rassinud Käärikul treeningulaagris. Samal ajal selgitavad aga TTÜ ja Rapla, kumb pääseb takistama nende teekonda finaali suunas. Lill ei hakanud eile igatahes suuri lubadusi jagama, ent märkis: «Väljas on ilus kevade ja päike – nii on mõnus Tartusse sõita!»

Kuusmaa ei karda midagi

Tartu, nagu ka Kalev/Cramo, tagas põhiturniiri järel otsepääsme poolfinaali. Kalevi vastane selgub Rakvere Tarva ja Tallinna Kalevi vahelisest veerandfinaalist. Kahe mängu järel juhib seeriat 2:0 Virumaa meeskond.
Suure Kalevi mängijad rassivad aga samal ajal hommikuti Lasnamäe kergejõustikuhallis ja käivad õhtuti pallisaalis viskamas ja end taktikaliselt täiendamas. Treenerid pole aga suutnud loobuda tulevase vastase piilumisest.

«Abitreener Alar Varrak käis vaatamas seeria teist mängu,» tunnistas Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa. «See ei tähenda, et me kardaksime – võime küll kaotada mõne lahingu, aga mitte tervet sõda. Soovin järgida mullust stiili ja seeriad võimalikult kiiresti lõpetada. See kehtib ka finaali kohta.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles