BLOGI Ogier võitis Soome MM-ralli! (6)

Copy
Viimase katse eel juhib Soomes kaheksakordne maailmameister Sébastien Ogier.
Viimase katse eel juhib Soomes kaheksakordne maailmameister Sébastien Ogier. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Neljapäevast pühapäevani kihutavad maailma kõige kiiremad rallisõitjad Soomes. Võitis Sébastien Ogier, Ott Tänaku ralli lõppes kolmanda kiiruskatse alguses karmi avarii tõttu.

 

Võtmesündmused:

  • Kolmandal kiiruskatsel tegi karmi avarii Ott Tänak. Soomlaste teatel vajutasid eestlane ja tema kaardilugeja Martin Järveoja SOS-nuppu ehk palusid meedikute abi. 2019. aasta maailmameistrid olid enne katkestamist üldarvestuse kuuendal kohal.
  • Viiendal katsel kadus Takamoto Katsuta lootus teenida kõrge koht. Ta kaldus ühes vasakkurvis auto tagaosaga vastu puud ja lõhkus parema tagaratta ja vedrustuse. Ta oli enne katkestamist neljas.
  • Esapekka Lappi mäng sai lõpu kuuendal kiiruskatsel, kui ta sõitis vastu puud ja lõhkus auto. Ta oli enne katkestamist neljas.
  • 11. katsel käis kraavis M-Spordi sõitja Grégoire Munster ning katkestas. Ta hoidis üldarvestuses seitsmendat kohta.
  • 12. katsel langes kõrgest mängust Elfyn Evans, kelle autot tabas tehniline probleem. 
  • Robert Virves oli tegemas elu parimat MM-rallit, kuid 16. katsel läks tal kapott esiklaasi ette ning ta kaotas mitu minutit. Saarlane oli enne katset üldarvestuses kaheksas.
  • Mõnisada meetrit enne 19. katse lõppu katkestas Kalle Rovanperä, kes sõitis liidrikohalt välja. Tema sõidujoonel oli suur kivi, mis tõstis auto veidi õhku ja soomlasel polnud võimalik väljasõitu vältida.

Enne võistlust:

Kulminatsioonile lähenev hooaeg on meile pakkunud väga põneva tiitliheitluse, kuna esinelik on vaid 28 punkti sees. Juhib Thierry Neuville (145), kellele järgnevad Tänak (137), Elfyn Evans (132) ja Sébastien Ogier (117).

Sealjuures pole kaheksakordne maailmameister Ogier kordagi öelnud, et ta kavatseb tänavu tiitli nimel heidelda, kuid stardid kiiretel kruusarallidel Lätis ja Soomes näitavad, et ta vähemalt mõtleb sellele tõsiselt.

Soomes on võidusoosik number üks kohalik mees ja kahekordne valitsev maailmameister Kalle Rovanperä, kellel on tänavu hea stardipositsioon, kuna ta ei sõida kaasa täishooaega. Samas ei tasu maha kanda ka Tänakut, sest Soome kruusal on ta võitnud kolm MM-etappi.

Lisaks Tänakule ja Järveojale on Soomes stardis Georg Linnamäe (inglasest kaardilugeja James Morganiga), Robert Virves koos kaardilugeja Aleks Leskiga, Gregor Jeets ja tema paarimees Timo Taniel (kõik võistlevad WRC2-klassis) ning juunioride MM-tiitlit jahtivad Romet Jürgenson koos kaardilugeja Siim Ojaga.

Tagasi üles