ManCity peatreener: ma ei ole kunagi sellist tiitliheitlust näinud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Mancini (vasakul) ja Carlos Tevez koos Premier League karikaga
Roberto Mancini (vasakul) ja Carlos Tevez koos Premier League karikaga Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel käis tänavu tiitliheitlus viimaste sekunditeni, mille lõpuks kallutas enda kasuks Manchester City.

Viimasele voorule läksid City ja Manchester United vastu võrdsete punktidega, kuid parem väravate vahe andis eelise esimesele. Seega vajas City viimases voorus koduväljakul võitu meistrivõistlused 17. kohaga lõpetanud Queens Park Rangersi vastu.

Siiski pandi ennast äärmiselt raskesse seisu ja tiitel kindlustati endale alles neljandal üleminutil, kui Sergio Agüero tabamus tõi neile 3:2 võidu, viigiseis saavutati kümnekesi mänginud QPRi vastu seejuures alles teisel üleminutil tänu Edin Džeko tabamusele. Kuna ManU alistas võõrsil 1:0 Sunderlandi, siis vajas City kindlasti võitu ja ülimalt dramaatilisel moel see ka saavutati.

«Sellisel viisil meistriks tulla on imeline. Ma ei usu, et olen kunagi sellist tiitliheitlust näinud. Me ei väärinud kaotust, meil oli palju võimalusi ja väärisime võitu ja meistritiitlit,» teatas ManCity peatreener Roberto Mancini SportsMailile.

«Ma ei kaotanud hetkeksi usku. Pärast Džeko väravat meenusid mulle mitmed olukorrad, kus me suutsime hooaja jooksul rasketest seisudest edukalt välja tulla. Seal ei olnud ühtegi põhjust, miks me poleks pidanud endasse uskuma,» lisas City kapten Vincent Kompany.

Kui pärast Agüero tabamust vallandus Etihad Stadiumil tõeline võidupidu ja lõpuvile kõlades jooksid väljakule ka võitjate fännid, siis ManU pallurid pidid Sunderlandi kodustaadionil hapude nägudega vastu võtma nende jaoks kurbi uudiseid.

«Keegi ei oodanud seda. Kõik arvasid, et City võtab kindla võidu, kuid nad tegid seda hoopis kümne mehe vastu mängides, kui neile anti ka viis lisaminutit. Siiski õnnitlen ma City’t meistritiitli võitmise puhul,» vastas ManU juhendaja Sir Alex Ferguson. «Lõpuvile kõlades ei teadnud minu mängijad veel teise kohtumise tulemust.»

City jaoks oli see esimene Inglismaa meistritiitel pärast hooaega 1967/68.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles