Venelased tahavad Björndalenilt ka sprindikulda ära võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen Pyeongchangis võidetud kolme kuldmedaliga.
Ole Einar Björndalen Pyeongchangis võidetud kolme kuldmedaliga. Foto: AP / Scanpix

Pühapäeval enda arvates ebaõiglaselt laskesuusatamise jälitussõidu kuldmedalist ilma jäänud venelased on tulnud lagedale uue süüdistusega – nende arvates sõitis Pyeongchangis peetavatel maailmameistrivõistlustel juba kolm kuldmedalit võitnud Ole Einar Björndalen valesti ka sprindivõistlusel.

Meenutades pühapäeva: algselt esimesena lõpetanud Björndalenile määrati valel rajal sõitmise eest minutiline ajatrahv, mis kukutas ta kolmandaks ja tõstis esimeseks venelase Maksim Tšudovi, siis aga otsustati õigeks lugeda ikkagi esialgsed tulemused ja kulla sai Björndalen.

Venelaste arvates sai Björndalen jälitussõidu kuldmedali täiesti teenimatult ning nüüd soovivad nad norralaselt võtta ka sprindikulda, vahendab Dagbladet.no.

Uute süüdistuste kohaselt lõikasid nii Björndalen kui hõbemedali teeninud Lars Berger rada, jättes läbimata 400-meetrise ala ja võites niimoodi 38-40 sekundit.

«Kui niimoodi oleks juhtunud, oleksin ma ju väga lühikese ajaga teiste ees minutiga juhtima läinud,» arutles Björndalen. «Kummaline, et ühegi teise riigi esindaja sellist asja ei märganud.»

«See on täielikult absurdne,» lisas ta.

Laupäevases sprindis võttis Norra nelikvõidu. Esimesena lõpetas Björndalen, hõbeda sai Berger, pronksi Halvard Hanevold ning neljanda koha Alexander Os. Norralastele järgnes Tšudov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles