Eesti meeste malemeistri selgitavad Külaots ja Volodin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Külaots.
Kaido Külaots. Foto: Toomas Huik.

Eesti 2009. aasta meeste malemeister selgub nagu paljudel varasematelgi aastatel lisapartiide järel. Meistrit selgitavad põhiturniiril võrdselt 6,5 punkti kogunud Kaido Külaots ja Aleksander Volodin.

Liidrikohta hoidnud Kaido Külaots viigistas neljapäevases viimases voorus Pavel Vorobjoviga, Volodin võitis samas Olav Seppa ja nii kogusid mõlemad maletajad 6,5 punkti, vahendab ERR Sport.

Samuti enne neljapäeva liidrikohal püsinud Tarvo Seeman sai valgetega mängides ootamatu kaotuse Sergei Neffilt ning taandus kuue punktiga kolmandale positsioonile.

Meistri selgitamiseks mängitakse esmalt kaks partiid kiirmalet, nende viigilise tulemuse korral kaks partiid välkmalet. Kui ka välkmale peaks lõppema viigiliselt mängitakse meistri selgitamiseks nn. äkksurma partii, kus valgetel malenditel on mõtlemisaega 6 minutit mustade 5 vastu. Valgetel on kohustus ilmtingimata võita. Viigilise tulemuse või mustade võidu korral kuulub võit mustale.

Naiste turniiril kindlustas juba kolmapäeval võidu Valeria Gansvind, kes viimases voorus alistas Karmen Viikmaa ning kogus 9st partiist 8,5 punkti. Hõbeda sai Leili Pärnpuu seitsme punktiga ning pronksi Triin Narva 6,5 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles