Chocolate Boys on Balti käsipalliliigas teel finaalturniirile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chocolate Boysi ja Põlva Serviti mängijad.
Chocolate Boysi ja Põlva Serviti mängijad. Foto: Raigo Pajula

Sel nädalal peetakse meeste käsipalli Balti liigas põhiturniiri viimased voorud. Pärast Dobele Tenaxi ja Kaunase Granitas-Karyse loobumist saab suurima koormuse tiitlikaitsja Põlva Serviti, kes mängib kodus Minski Dinamo, Meškovi-nimelise Bresti Käsipalliklubi, Minski SKA ning Riia ASK-AB.LV-ga.

Kehra võtab kodus mõõtu Chocolate Boysilt ja Riihimäki Cocks on juba põhiturniiri lõpetanud.

Tänavu jõuab Eesti klubidest ilmselt ainsana kuue parema sekka Chocolate Boys. Võit või viik Kehraga võtab neilt pinged maha, ent kaotuse korral jääb šanss ka Kehrale ja Servitile.

Chocolate Boysi loots Ain Pinnonen on peaaegu kindel, et nemad siiski tõmbavad pikema kõrre ja jõuavad play-offi. «Praegu on 98 protsenti selge, et meie pääseme kuue hulka,» rehkendas endine tippmängija, kelle hoolealused laovad hetkel üldfüüsilist põhja. «See ju oligi Balti liigas meie esmane eesmärk.»

Tänavu tugevatele valgevenelastele minimaalselt kaotanud Chocolate Boys pole Pinnoneni sõnul maha matnud kogu liiga võiduvõimalust. «Valgevenelased on hästi komplekteeritud, kuid neile oleme vastu saanud,» meenutas ta. «Miskit ennustada ei tahaks, kuid kõik on vähemalt paberil võimalik. Samas võib sealt järeldada, et suursoosikuks on Minski Dinamo.»

Tiitlikaitsja Servitil on teoreetiline šanss jõuda kuue parema hulka, kuid selleks tuleb kodus murda favoriitide kvartett Valgevenest ja Lätist.

«Meil on finaalturniirile pääsemiseks vaid teoreetiline võimalus,» ei hellita Serviti peatreener Kalmer Musting edulootusi. «Aga juba hooaja hakul oli teada, et meil saab raske olema. Ise seadsin eesmärgiks, et vältida kahte viimast kohta ja see meil ka õnnestus. Nüüd tabelit vaadates võib järeldada, et poleks olnud võimatu ka kuue hulka jõudmine. Oleksid ei maksa midagi ja kuna tänavuse hooaja eel muutus meil koosseis oluliselt, siis praegu ongi tähtis kogemuste hankimine.»

Musting lisas, et kogu aastale on oma pitseri vajutanud vigastused ning seis pole kiita ka seekord. «Mario Karuse valgevenelastega ei mängi, ehk saan teda kasutada Riia ASK vastu,» mõtiskles Musting. «Haigus on aga murdnud maha Sergei Ljubtšenko ja Siivo Soku. Seega ei pääse me seegi kord kadudeta.»

Eesti on kolmel viimasel aastal kahel korral võidu koju jätnud, kuid nüüd jõuab play-offi vaid üks meeskond. «Oma tasemega oleksime jõudnud kuue hulka, ent vigastused nurjasid selle,» vaatas Jüri Lepp Kehra hooajaletagasi. «Meie jaoks võttis hoo maha juba sügisel saadud üllatuskaotus RiiaLSPA-le, mis saigi sisuliselt määravaks. Laiemalt vaadates on Valgevenele raske vastu saada. Lisaks on Riia ASK alati tugev olnud. Nüüd jõudis medalimängudeni ka Riihimäki Cocks, keda hooaja käigus alahinnati.»

Tabeliseis: 1. Minski Dinamo (BLR) 31 (17-st mängust), 2. Meškovi-nimeline Bresti Käsipalliklubi (BLR) 29 (17), 3. Riihimäki Cocks (FIN) 27 (20), 4.Riia ASK-AB.LV (LAT) 22 (16), 5. Chocolate Boys (EST) 20 (19), 6. Minski SKA (BLR) 18 (17), 7. Kehra (EST) 16 (19), 8. Põlva Serviti (EST) 13 (16), 9.Kaunase Granitas-Karys (LIT) 12 (20), 10. Riia LSPA (LAT) 6 (17), 11. Dobele Tenax (LAT) 2 (20) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles