Lušin jõudis kadettide lauatennise EMil kaheksa parema hulka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lušin.
Aleksandr Lušin. Foto: ELTL/Marko Männik

Austrias lõppenud lauatennise Euroopa noorte meistrivõistlustel kadettide arvestuses saavutas Aleksandr Lušin 5.-8. koha, mis on üle 42 aasta Eesti parim tulemus üksikmängus.

1970. aastal on saavutanud sama koha veel paljukordne Eesti meister Rein Lindmäe ja seda juunioride klassis.

32 hulka jõudnud Lušin võitis üle tunni kestnud matšis Joe Seyfrie’d (Prantsusmaa) 4:3 (7, 12, 10, -5, -13, -9, 8) ja mängis end 16 parema kadeti hulka. Euroopa kadettide reitingus on Lušin 18. kohal ja vastane 10. kohal. Varem, meeskonnamängus õnnestus Aleksandril võita teist prantslast Can Accuzut, kes oli reitingus koguni kolmanda asetusega. 

Kaheksandikfinaalis alistus Aleksandrile reitingus 8. kohal paiknev tšehh Tomas Polansky 4:0 (7, 10, 7, 5). Järgmises kohtumises  mindi mängima medalile. Võit tähendanuks automaatselt kolmanda koha medalit. Veerandfinaali vastaseks tulireitingu teine number Patryk Zatowka Poolast. Zatowkal õnnestus  siiski kohtumine võita  4:1 (8, 4, -7, 8, 8).

Lušini videointervjuud on võimalik näha SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles