Šadeiko: suurvõistluse rütmiga on raske harjuda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: Liis Treimann

Londoni olümpia seitsmevõistluse avapäeva järel 26. kohal olev Grit Šadeiko sõnul valmistab talle raskusi suurvõistlusega kaasneva rütmiga harjumine. «Ma ei oska veel seda kõike enda kasuks pöörata – pausid on väga pikad, lisaks peab juba 50 minutit enne ala algust ooteruumis istuma. Aga eks ma alles õpin, tingimused on kõigi jaoks võrdsed,» rääkis ta.

Lisaks pikale ooteajale on Šadeiko jaoks uudne ka nii suure rahvamassi ees võistlemine. «Kui meid tõkkejooksuks välja toodi, siis vaatasin ja mõtlesin, kas tõesti on kogu tribüün inimesi täis,» meenutas ta hommikusi tundeid. «Kohalikele sportlastele osatakse siin väga võimsalt kaasa elada.»

Šadeiko kogus avapäeva nelja alaga 3600 punkti, mis on täpselt sama palju, kui isikliku rekordi püstitamisel. Möödunud suvel kogus ta U23 EMil 6134 punkti. Vaatamata võimalusele püstitada võistluse lõpus isiklik rekord, ei osanud Šadeiko avapäeval ühestki alast suurt rõõmu tunda.

«Kõige rohkem on kahju tõkkejooksust. Soojendusväljakul tundsin end väga hästi, aga siin koperdasin kolmandal tõkkel ja vaarusin kuidagi lõpuni. Seda arvestades oli aeg isegi hea,» nentis Šadeiko.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles