Soome sportlane viidi olümpial kongi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängude pileteid tasub osta vaid ametlikest müügipunktidest.
Olümpiamängude pileteid tasub osta vaid ametlikest müügipunktidest. Foto: SCANPIX

Soome sportlane, kes oli Londoni olümpiale sõitnud turistina, vahistati ja viidi piletitega kaubitsemise eest politseisse, kus ta pidi veetma kaheksa tundi.

MTV3.fi andmetel oli tegemist Soome meistrivõistluste tasemel võistleva sportlasega, kuid ei avaldata, millise ala harrastajaga tegu on. Soomlane vahistati ExCel Arena juures, kus toimuvad mängude tõstmis-, maadlus- ja poksivõistlused. Mees üritas müüa paari piletit, mis olid tal väidetavalt üle jäänud, kuna ta sõbrad otsustasid võistluste vaatamisest loobuda.

Soomlasel pandi käed raudu ja ta toimetati politseisse, kus ta veetis enda väitel kolm tundi rauduskäsi ülekuulamisel. Politsei uuris, kas tal on veel pileteid ja soomlane vastas eitavalt, kuid seejärel leiti tema taskutest pileteid ka sulgpallivõistlustele.

Kaheksatunnise kinnipidamise järel pääses mees siiski vaid hoiatusega ja võib ennast seetõttu õnnelikuks pidada. Politsei on piletitega hangeldamise võga tõsise luubi alla võtnud, eriti pärast mängude piinlikke avapäevi, kus mitmel võistlusareenil kümned kohad tühjaks jäid. Maksimumtrahv sellise tegevuse eest on tervelt 20 000 naela. Üks poksiturniiri piletitega hangeldaja sai vahelejäämisel 1000 naela trahvi ning kui mees keeldus seda tasumast, pandi ta 28 päevaks trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles