Suurbritannia teatemeeskond diskvalifitseeriti eeljooksus, USA jooksis rahvusrekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Gemili ja Suurbritannia teatemeeskond pidid üle elama suure pettumuse.
Adam Gemili ja Suurbritannia teatemeeskond pidid üle elama suure pettumuse. Foto: SCANPIX

Suurbritannia teatenelik Christian Malcolm, Dwain Chambers, Daniel Talbot ja Adam Gemili pidi juba eeljooksus üle elama kibeda pettumuse, kui üle lõpujoone jõuti küll teisena, ent meeskond diskvalifitseeriti.

Viimast vahetust jooksnud Gemili startis pisut liiga kärsitult ja sai Talbotilt teatepulga kätte alles väljaspool vahetuseks ette nähtud ala. Videokordused kinnitasid selgelt brittide pattu ja ehkki lõpujoon ületati Jamaica järel teisena, tühistati see tulemus.

Jamaica võiduaeg oli 37,39, Kanadal teisena 38,05 ja rahvusrekordi jooksnud Hollandi nelikul 38,29. Jamaical ei jooksnud seejuures kaasa Usain Bolt.

Teises eeljooksus näitas võimu USA (Jeffery Demps, Darvis Patton, Trell Kimmons ja Justin Gatlin), saades ajaks 37,38, mis on uus USA rekord.

Teine oli Jaapan ajaga 38,07 ning kolmas Trinidad ja Tobago ajaga 38,10. Ajaga pääsesid finaali ka teise jooksu neljas-viies Prantsusmaa (38,15) ja Austraalia (38,17).

Finaal joostakse laupäeval Eesti aja järgi kell 23.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles