Grit Šadeiko võitis teise Eesti meistrikulla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko Londoni olümpial.
Grit Šadeiko Londoni olümpial. Foto: Liis Treimann

Eile 100 meetiri tõkkejooksusEesti meistriks tulnud Grit Šadeiko sai täna ka teise kuldmedali, võidutsedes naiste kaugushüppes. Võidutulemuseks jäi viiendal katsel hüpatud 6.18.

Vaid kaheksa sentimeetriga kaotas kaks korda üle kuue meetri hüpanud Kaia Soosaar. Terje Kaunissaar ja Aet Laurik hüppasid mõlemad parimal katsel 5.65, ent kuna Lauriku paremuselt teine katse oli 5.58, Kaunissaarel aga 5.61, kuulus pronksmedal viimasele.

«Väga keerukaks tegin enda jaoks kõik. Proovikatsetel tundus, et äkki lubab äkki isegi hooaja parimat, aga ei tea, mida ma võistluskatsetel mõtlema hakkasin, läksin maailmarekordit tegema või...» naeris Šadeiko pärast võistlust ETV-le intervjuud andes. «Hea, et viiendal katsel see 6.18 tuli, see mu päästis.»

Järgmise stardi kavatseb Šadeiko teha 25. augustil Kuldliiga võistlusel. Samuti mõtleb ta osaleda päev hiljem Sillamäel toimuval kergejõustikuvõistlusel, kuhu korraldaja Mati Lilliallik on lisaks Eesti tippudele osalema meelitanud Pekingi olümpiavõitja ja Londonis viienda koha saanud Tia Hellebauti. «Kui kutsutakse olümpiavõitjaga hüppama, siis miks mitte,» sõnas Šadeiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles