Murray seljatas tuule ja Berdychi ning jõudis US Openil finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray jõudis US Openil teistkordselt finaali.
Andy Murray jõudis US Openil teistkordselt finaali. Foto: SCANPIX

US Openi tenniseturniiril jõudis meeste üksikmängu finaali esimesena britt Andy Murray, kes alistas poolfinaalis neljas setis Tomaš Berdychi.

Turniiriks kolmanda asetuse saanud Murray loovutas tugeva ja keerutava tuule käes tšehhile avaseti 5:7, kuid võitis siis kaks järgmist kindlalt 6:2 ja 6:1. Neljandas setis jõuti kiire lõppmänguni, kus punkt-punkti heitluses jäi viimaks 9:7 peale Murray ja jõudis elu viiendasse Suure slämmi turniiri finaali. Kohtumine kestis ligi neli tundi.

Šotlane mängib US Openi finaalis elus teist korda, 2008. aastal kaotas ta kolmes setis Roger Federerile. Murray finaalivastase selgitavad teises poolfinaalis teise asetusega serblane Novak Djokovic ja neljanda asetusega hispaanlane David Ferrer. Tiitlikaitsja Djokovic on Suure slämmi turniiri finaali jõudnud kaheksal korral ja võitnud viiel. Ferrer pole varem Suure slämmi turniiril finaali pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles