Murray võitis karjääri esimese suure slämmi turniiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray võidutses US Openil.
Andy Murray võidutses US Openil. Foto: SCANPIX

Andy Murray alistas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis tiitlikaitsja Novak Djokovici ning võitis oma karjääri esimese suure slämmi turniiri.

Sellega lõpetas tänavu ka Londoni olümpial triumfeerinud Murray brittide pika ootuse – viimati võidutses Suurbritannia meestennisist suure slämmi turniiril 76 aastat tagasi.

Varem neljal suure slämmi turniiril finaali jõudnud, kuid alati kaotusega leppima pidanud edetabeli neljas reket Murray alistas tuulistes tingimustes Djokovici 7:6 (10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2. Mäng kestis neli tundi ja 54 minutit.

Avasett kujunes väga tasavägiseks, mis lõppes 25-minutilise kiire lõppmänguga, mille Murray võitis 12:10, kasutades ära kuuenda settpalli. Teises setis läks Murray kiirelt 4:0 juhtima, kuid kaotas seejärel kahel korral oma servi ja Djokovic viigistas 5:5-le. Järgmised kaks geimi kuulusid siiski Murrayle.

Kahe seti kaotuse järel hakkas aga Djokovic ühtäkki paremini mängima, võites ise kaks setti järjest, kuid otsustavas setis Murray kogus end, minnes 3:0 juhtima ja võttes lõpuks 6:2 võidu.

«Tingimused olid uskumatult keerulised ning pärast kolmandat ja neljandat setti oli vaimselt väga raskes olukorras,» nentis emotsionaalne Murray. «Novak on nii tugev, ma ei tea, kuidas suutsin sellest mängust võitjana väljuda.»

Viimane Suurbritannia meestennisist, kes suure slämmi turniiril võidutses, oli Fred Perry. Kokku võitis ta karjääri jooksul kaheksa suure slämmi turniiri, neist viimane tuli 1936. aastal just nimelt New Yorgis.

Murraylt on võitu oodatud juba alates sellest, kui ta 2008. aastal US Openil finaali jõudis, aga kaotas seal Federerile. Lisaks on Murray kahel korral mänginud Austraalia lahtiste finaalis ning tänavu jäi ta Wimbledoni finaalis taas Federerile alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles