HIV-positiivsed prostituudid ohustavad jalgpalli EMil fänne

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid kliente ootamas.
Prostituudid kliente ootamas. Foto: SCANPIX

Inglismaa meedia hoiatab riigi jalgpallifänne, kes plaanivad külastada Ukrainas ja Poolas toimuvat 2012. aasta jalgpalli EMi, sest seal ohustavad neid HIV-positiivsed prostituudid.

Ajaleht The Sun korraldas Donetskis kohalike prostituutide seas küsitluse ja tulemused olid hirmutavad – üks viiest seksitöölisest kannab HI-viirust, ent varjab seda klientide eest.

«Briti fännid teevad minust miljonäri!» rõõmustas 24-aastane Donetskis elav ja töötav prostituut Katja, kes on samuti viirusekandja. «Ma ei ohusta kliente, sest nad kasutavad kaitsevahendeid. Olen väga ettevaatlik.» Nakkusohust ta oma kliente ei teavita. «Siis jääksin ju oma teenistusest ilma,» ütleb ta. «Õnneks ei ole ma veel haigeks jäänud, sest rohud, mida söön, toimivad hästi. Ukrainas on minusuguseid tüdrukuid palju.»

18-aastane Tatjana lisas, et temagi jätkab viirusest hoolimata tööd. «Rohud mõjuvad ja näen seetõttu jätkuvalt kena välja,» ütles ta. «Võin ühe õhtuga teenida 500 naela, miks peaksin siis sama raha teenimiseks kuu aega näiteks poes töötama?» põhjendab ta oma ametivalikut. «Jalgpalli MM on ärile kindlasti kasulik.»

Inglismaa koondis peab oma alagrupimängud just Donetskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles