Kalevi kaotus – see väga valus viimane minut…

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet
Gregor Arbet Foto: Liis Treimann

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal oli Ühisliigas hea võimalus napsata võit Venemaa liiga keskmiku Samara Krasnõje Kõrõlja üle, kuid otsustavatel hetkedel ei suudetud palli korvi toimetada ning lõpuks lepiti hoopis kaotusega 73:83.

Kalevi peatreeneri Alar Varraku hinnangul said saatuslikuks just eksimused viimastel minutitel. Esmalt ei suudetud viigiseisul kontrollida oma kaitselauda, vastased said uue viskevõimaluse ja tabasid. Varrak: «Valus hetk. Oleks selle lauapalli kätte saanud ja ise rünnanud… aga see on muidugi ainult oleks.»

Seejärel sai korvi alla murdnud Armands Škele kulbi ja tegi kohe ka vea. Samara meeskond vastas kahe vabaviskega. Varrak: «Tegelikult me tahtsime, et Škele võtaks vastutuse enda peale. Läbiminek oli õige, kuid ilmselt oli tal jalg juba pehme. Pärast palli kaotamist kukkus ta veel õnnetult mehele peale ja meil oli juba vigade limiit täis.»

Neljapunktilises kaotusseisus viisid Kalevlased palli kiiresti üle ning Keith McLeod otsustas raskest positsioonist peale visata – mööda. Vastased teenisid taas kaks punkti. Varrak: «Ma ei ütles, et McLeod võttis palju hulle viskeid. Korra ta tõesti kiirustas, kuid ülejäänud olid õiged üritused, kahjuks ei saanud ta neid lihtsalt sisse.»

Nende kolme olukorraga oli mäng tehtud. Varrak: «39 minutit oli mängu küll. Sellised mängu lõpud jäävad enesekindluse taha, kuid see suureneb vaid võitudega. McLeodi väljakul olles olime selgelt plussis, kuid ma ei saa teda ju mängitada 40 minutit. Teisel veerandajal saime ette, ent võtsin ta puhkama ja kohe tegime mitu pallikaotust.»

Kalevil on võimalus enesekindlust tõsta homme, kui Balti liigas kohtutakse võõrsil Valmieraga. 

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Krasnõje Krõlja 73:83

Kalev: Arbet 15, Wilkinson 11, McLeod 11, Fall 10, Sokk 7, Elegar 7, Škele 5, Dorbek 5, Keerles 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles