Sõber: korraliku kaitsetööga pressisime vastased maha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas. Foto: Margus Ansu

Rakvere Tarva korvpallimeeskond täitis reedel kodusaalis endale püstitatud eesmärgi, alistades leedulaste Utena Juventuse 100:85 (poolaeg 43:42).

Tasuks lunastati H-vahegrupis teine koht Pasvalyse Pieno žvaigždesi järel ning pääs kaheksa tugevama hulka ehk veerandfinaali. Play-off`is on Tarva järgmine vastane kas kodune konkurent BC Kalev/Cramo või Prienai.

Võidumängus Utenaga kerkis rakverlaste resultatiivseimaks seitse kaugviset tosinast katsest tabanud ja kokku 23 punkti toonud Maris Laksa. Korraliku partii tegi tema kõrval Brandis Raley-Ross, kelle kontosse kanti 19 punkti, 13 lauapalli ja üheksa korvisöötu.

Utena parimana tõi Nerijus Varnelis 20 punkti ja 13 lauapalli. Karolis Petrukonise arvele kanti 14 punkti ja kuus lauapalli.

«Arvan, et kaitsemäng otsustas täna asja ära,» lausus Tarva peatreener Andres Sõber. «Vastane ei olnud selleks valmis, et me neid nelikümmend minutit kodus tapame nii väikese mängijate arvuga. See oligi võidu põhjus. Muidugi esimese poolaja lõpp andis meile väga hea emotsionaalse laengu.»

Sõbra sõnul loeti meestele enne kohtumise algust sõnad peale, et kui kaitses piisavalt ei pingutata, siis läheb raskeks. «Korraliku kaitsetööga pressisime nad täielikult maha. Siin oli muidugi oma risk, et me ei pane ise rünnakul viskeid ära,» tähendas ta. Kiidusõnu pälvis põhimeestest enamgi noor, 17-aastane tagamees Andri Metsaru, kelle Sõber usaldas platsile 11 minutiks.

«Vägev värk igal juhul - arvutage ise mitu meeskonda alustas Balti liigat ja me oleme kõige nõrgema eelarvega nüüd esimeste hulgas. See on väärt näitaja,» lausus Andres Sõber.

«See oli tähtis mäng, kus vajasime võitu ja saime selle teenitult,» märkis Brandis Raley-Ross. «Suurt vahet pole, kes meile nüüd vastu tuleb, sest meil on tugev meeskonnavaim. Lisaks koduväljak, kodupublik, suurepärased emotsioonid – need tegurid aitavad meid alati.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles