Red Bull sai Webberiga juhtunud äparduse eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webberi autol tuli 16. ringil tagumine rehv ära.
Mark Webberi autol tuli 16. ringil tagumine rehv ära. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormelimeeskonnale määrati tänasel Hiina GP-etapil Mark Webberiga juhtunud äparduse eest 5000 euro suurune trahv.

Nimelt oli Webber sunnitud 16. ringil võistluse katkestama, kuna tema autol tuli tagumine parem ratas lahti. Vahetult enne seda oli Webber käinud boksis, sest põrkas kokku Toro Rosso sõitja Jean-Eric Vergne’iga, intsidendis sai kannatada tema auto esitiib.

Red Bull oli Webberi rehviprobleemist teadlik ning andis talle raadio teel teada, et ta ettevaatlikult tiimi juurde naaseks. Kohtunikud võtsid seda karistuse määramisel arvesse ning leidsid, et rahatrahv on õiglane sanktsioon.

«Pärast seda kui vahetasime ära auto nina ja kõik neli rehvi, teatas Mark rajale naastes, et tal on probleeme parema tagumise rattaga. Boksist lahkudes olid kindlasti kõik rehvid korralikult kinnitatud,» kommenteeris tiimiboss Christian Horner. «Aga siis tuli parem tagumine rehv lahti ja Mark oli sunnitud katkestama. Kuni me pole autot ei näinud, ei oska me ka täpselt öelda, mis selle põhjustas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles