Mosley: FOTA loomine võttis Ferrarilt vetoõiguse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley
Max Mosley Foto: AP / Scanpix
Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Max Mosley usub, et Ferrari kaotab homme Prantsusmaa kohtus vaidluse seoses 2010. aastal vormel-1 sarjas kehtima hakkava eelarvepiiranguga.

Pärast seda kui Ferrari ähvardas kolm aastat tagasi sarjast lahkuda sõlmisid FIA ja Bernie Ecclestone meeskonnaga lepingu, mille alusel sai Ferrari rohkem tulusid, neile garanteeriti püsivad reeglid ning lisaks anti neile vetoõigus seoses oluliste küsimustega sarjas, kirjutab f1-live.

Seoses kavatsusega vastu võtta järgmiseks hooajaks eelarvepiirang leiabki Ferrari, et lepingut on rikutud. Mosley arvab aga, et Ferrari kaotas oma vetoõigused vormel-1 meeskondade liidu FOTA loomisega.

«Põhimõtteliselt taganesid nad meie lepingust kui moodustasid FOTA. Nad oleksid pidanud FIAle lojaalsed olema ning meiega koostööd tegema,» täpsustas Mosley.

Samas väidab FOTA, et FIA vedas neid alt, kuna kehtestas järgmiseks aastaks uued reeglid.

FIA tahab järgmiseks aastaks sisse viia eelarvepiirangut, mis tähendab, et meeskonnad, kes kulutavad vähem kui 40 miljonit Inglise naela, saavad teatavaid tehnilisi vabadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles