Austria võitis meeste teatesõidu, Eesti sai 12. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hästi lasknud ja tubli sõidu teinud Kauri Kõiv tõstis Eesti viiendaks.
Hästi lasknud ja tubli sõidu teinud Kauri Kõiv tõstis Eesti viiendaks. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis võitis meeste 4 x 7,5 km teatesõidu kodupubliku suureks rõõmuks Austria meeskond, Eesti sai 12. koha.

Austria meeskond, kuhu kuulusid Simon Eder, Daniel Mesotitsch, Dominik Landertinger ja Christoph Sumann lõpetas ajaga 1:16.13,1. Austerlased kasutasid kokku kuus varupadrunit.

Eesti nelik koosseisus Roland Lessing, Kauri Kõiv, Priit Viks ja Indrek Tobreluts kuulus pikka aega ka esikümnesse.

Lessing kasutas ära kaks varupadrunit ja andis vahetuse üle üheksandana, Kõiv ei eksinud aga ühelgi lasul ja  tõstis Eesti viiendaks. Ka Viks tegutses lasketiirudes kindlalt ja tabas kõik märgid, kuid suusarajal läksid kiiremad temast mööda ja Viks andis vahetuse üle üheksandana.

Paraku polnud Tobrelutsul täna just parim päev, esimeses tiirus kasutas ta ära kõik varupadrunid ja pidi minema kahele trahviringile, teises tiirus kasutas ta taas kõik varupadrunid ära ja pidi sõitma veel ühe trahviringi ja läks viimasele ringile 14. kohal.

Suusarajal andis ta endast maksimumi ja tõi Eesti finišisse 12. kohal, kaotust võitjatele 3.58,0.

Norra šansid esikolmikusse jõuda rikkus teises vahetuses sõitnud Lars Berger, kes esimeses lasketiirus kasutas ära kõik varupadrunid, lisaks oli tal probleeme relva laadimisel ning lõpuks läks enne lasketiiru neljandal kohal sõitnud Berger uuele ringile alles 14. kohal. Teises tiirus polnud seis parem, seal kasutas Berger taas kõik varupadrunid ära ja pidi läbima ka ühe trahviringi. Berger andis vahetuse Alexander Osile üle 12. kohal. Os läbis esimese tiiru puhaste paberitega, ent teises pidi kasutama kaks varupadrunit.

Os andis vahetuse üle 12. kohal, kaotust Austriale 2.47,0. Ankrumehena läks rajale eilse ülipõneva jälitussõidu võitnud Emil Hegle Svendsen, kes kasutas kahe tiiru peale ühe varupadruni, kuid sõitis välja neljanda vahetuse kiireima aja ning tõstis Norra lõpuks viiendale kohale ja vähendas kõvasti ka kaotust Austriale, jäädes võitjatest maha 1.27,8. Avavahetust sõitis Norral Halvard Hanevold.

Kokku lõpetas võistluse 24 meeskonda.

Meeste 4 x 7,5 km:

1. Austria 1:16.13,1 (0+6)

2. Venemaa +25,7 (1+5)

3. Saksamaa +32,0 (0+5)

4. Prantsusmaa +1.24,7 (1+8)

5. Norra +1.27,8 (1+11)

6. Rootsi +1.37,6 (0+8)

12. Eesti +3.58,0 (3+8)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles