Avalda arvamust: kas vehklejad teevad aasta parimate sportlaste valimisel puhta töö?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Budapestis vehklemise maailmameistriks kroonitud Julia Beljajeva ja Nikolai Novosjolov.
Budapestis vehklemise maailmameistriks kroonitud Julia Beljajeva ja Nikolai Novosjolov. Foto: Toomas Huik

Aasta lõpp läheneb ja varsti hakatakse tegema ka kokkuvõtteid. Eesti spordimaastikul tähendab see seda, et peagi hakatakse valima ka lõppeva aasta parimaid. Tänavu on olnud suurepärases hoos Eesti vehklejad ja kõikides kategooriates ollakse favoriitide seas.

Parima meessportlase kategoorias on kindlasti favoriidiks vehklemises oma teise MM-tiitli võitnud Nikolai Novosjolov. Talle pakuvad peamiselt konkurentsi kergejõustiku MMil kettaheites pronksmedali võitnud ja Teemantliigas esikoha saavuatnud Gerd Kanter ning kreeka-rooma maadluses MM-hõbeda võitnud Heiki Nabi.

Silmapaistva hooaja tegi ka Eesti korvpallikoondise liider Kristjan Kangur, kes krooniti juunis ka Itaalia meistriks. Suusatamise MMil tegi oma karjääri parima tiitlivõistluste stardi Aivar Rehemaa, kes saavutas 15 km vabatehnikasõidus seitsmenda koha. Suurepärase hooaja tegi ka Astana profitiimis sõitev Tanel Kangert, kes näitas end heast küljest nii Giro d'Italial kui ka Vueltal. Girol saavutas Kangert kokkuvõttes 13. ja Vueltal 11. koha. Enduro MM-sarjas võitis aga hõbemedali Aigar Leok.

Naiste konkurentsis on suurimaks favoriidiks vehklemises maailmameistriks kroonitud Julia Beljajeva. Tema peamiseks konkurendiks võiks lugeda Kaia Kanepit, kes jõudis tänavu Wimbledoni tenniseturniiril veerandfinaali. Lisaks võitis Kanepi tänavu Brüsselis WTA-turniiri. Laskmises tuli tänavu aga Euroopa meistriks Anžela Voronova, kes oli parim 300 m vabapüssi harjutuses.

Võistkondlikus arvestuses on suurimaks soosikuks Eesti epeenaiskond, kes koosseisus Irina Embrich, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva võitis juunis EM-tiitli. Neile pakub tõenäoliselt peamiselt konkurentsi korvpallikoondis, kes suutis esmakordselt pärast 2001. aastat tagada endale pääsme EM-finaalturniirile. Head minekut näitas ka uues koosseisus sõudmise neljapaat (Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Allar Raja), kes lisaks kahele kolmandale kohale MK-sarjas, saavutasid MMil ka viienda koha.

Treenerite konkurentsis annaavd kindlasti tooni vehklejate juhendajad. Novosjolovi juhendajaks on Igor Tšikinjov, Beljajeval Natalja Kotova ning Eesti epeenaiskonna peatreeneriks on Kaido Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles