Rammo: seis pole nii nutune, kui esmapilgul tundub

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl- Martin Rammo
Karl- Martin Rammo Foto: Liis Treimann

Laser-klassi purjetaja Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool / Tallinna Jahtklubi) alustas pühapäeval Omaanis maailmameistrivõistlusi. Avapäeva järel on eestlane 39. kohal. Kaarel Kruusmägi hoiab 94. kohta. 

Omaanis Mussanah Sports Citys peetava regati kahes esimeses võistlussõidus sai Rammo oma kvalifikatsioonigrupis kirja 14. ja 26. tulemuse. «Avapäeval olid peale vaadates väga head olud, tuult oli Omaani kohta rohkem, kui oleks oodanud, kuskil 7m/s,» kirjeldas Rammo võistluspaigas valitsenud tingimusi. Oma päevaga sportlane rahule ei jäänud.

«Minu päev oli suhteliselt näotu, tulemuste järgi vaadates olen nagu täielik hall mass, keskmised tulemused sõitudes ja keskmine koht ka kokkuvõttes. Seetõttu olen päevas loomulikult pettunud,  lootsin palju rohkemat,» kommenteeris purjetaja, ent säilitas siiski positiivse meelestatuse. «Samas nii nutune, kui esmapilgul tundub, asi tegelikult pole. Esimeses sõidus, mille 14ndana lõpetasin, oli teravust küll, paar väikest viga maksid koha kümne sees. Teises sõidus üritasin esimese sõidu vead korvata ja astusin veel enam ämbrisse, mistõttu läks sõit ka pehmelt öeldes aia taha. Lõppkokkuvõttes oli täna esimene päev seitsmest, üks sõit oli OK, homme uuesti, ja loodetavasti juba rohkem selles suunas, kuhu loodan!» lisas Rammo.

Teise eestlasena Omaanis kaasa tegev Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) aga finišeeris oma grupis 52. ja 43. kohaga ning on kokkuvõttes hoidmas 94. positsiooni. Liidrikoha haaras avapäevaga britt Nick Thompson. «Palju paremat tulemust on raske tahta, kuigi tore oleks olnud mõlemad sõidud võita,» sõnas Thompson, kes on viimasel kolmel MMil jõudnud poodiumile, ent pole tiitlit kunagi võitnud.

Teisel kohal on rootslane Jesper Stalhein ja kolmas Pavlos Kontides Küproselt. Brasiil­lane Robert Scheidt, kellega Rammo MMiks valmistudes ka koos treenida sai, on 7. kohal.

Kolmapäevani kestavad MMil kvalifikatsioonisõidud, neljapäevast laupäevani sõidetakse finaalseeria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles