Vene meedia: vähemalt ühe eestlase Torino olümpia kordusproov osutus positiivseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Šmigun-Vähi meened Torino olümpialt.
Kristiina Šmigun-Vähi meened Torino olümpialt. Foto: Toomas Huik

Vene portaal Ves Sport avaldas eile õhtul artikli, milles väidetakse, et ühe või kahe Eesti murdmaasuusataja dopinguproov Torino olümpialt on kordusproovis andnud positiivse näidu.

Venemaa portaali andmetel avas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) 2006. aasta dopinguproovide järelproovid ning seal leidus positiivseid tulemusi. «Ametlikud tulemused tehakse teatavaks hiljem. Usaldusväärsetelt allikatelt kuuldud info põhjal saime teada, et avastatud on vähemalt neli positiivset proovi ning need kuuluvad ühe ja sama riigi ühe spordiala ühele või kahele esindajale,» vahendas Ves Sport.

Artiklis kirjutatakse, et informatsioon, mis sai teatavaks Venemaa olümpiakoondise meediaprojekti juhile Andrei Mitkovile, pärineb eriti usaldusväärsest allikast. Portaali andmetel on positiivse proovi andnud sportlaste hulgas üks või kaks Eesti murdmaasuusatajat ning tõenäoliselt on nendeks Torino mängude medalivõitjad.

Eesti sportlased võitsid Torinost kolm medalit - Kristiina Šmigun-Vähi sai kaks kulda ja Andrus Veerpalu ühe kulla.

«Ametlikult pole meil selle kohta veel mingit infot,» kinnitas Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port. «Aga arvata võib, et kusagilt on keegi midagi kuulnud. Seoses olümpiaga on Sotšis praegu palju dopingut puudutavaid tööalaseid koosolekuid ja sellisel juhul pole mingi ime, et keegi on seal kuuldud infot edasi rääkinud.»

Port lisas, et tema teada on avatud 350 vana dopinguproovi, millede hulgas oli ka positiivseid vastuseid. Nimedest räägitakse aga alles pärast Sotši olümpiat. «Põhjenduseks toodi see, et see ei puututa Sotši mängudel osalevaid sportlasi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles