Loe, millise kirja said EOK töötajad seoses Šmigun-Vähi Torino dopinguprooviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi Torinos võidetud olümpiakuldadega.
Kristina Šmigun-Vähi Torinos võidetud olümpiakuldadega. Foto: Peeter Langovits

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles saatis eelmisel nädalal EOK töötajatele kirja seoses Kristina Šmigun-Vähi Torino OMi dopinguprooviga. Postimees avaldab Suklese kirja täies mahus.

Head kaasteelised,

täna pean tunnistama, et olen hoidnud teatud asju saladuses. Mulle on alati tähtis olnud avatult ja otse ning ausalt suhelda, sama olen alati oodanud ka oma kaastöötajatelt. Kahjuks olin sunnitud ise seda reeglit rikkuma.

06. detsembril saime Neinariga (Seli - toim.) kirja ROK-ist, kus teavitati, et Kristiina (Šmigun-Vähi - toim) Torino OM dopinguproovid on andnud positiivse tulemi. Leppisime kokku, et ei teavita sellest kedagi, vaid Kristinat ja Kristjan-Thori (Vähi - toim.). ROK-i kiri oli palutud hoida salajasena ja seoses sellega, et teavitanud me ei suusaliitu ega ka kõige lähemaid töökaaslasi. Kristinal on olnud halbu mälestusi ennatlikest süüdistustest 2002 OM eel ja seoses sellega lasime tal rahulikult suhelda advokaatide abil nii ROKi kui ka teadlastega.

Ma vabandan Martti (Raju - toim.) ees, et kui Kristjan-Thor käis meil EOK-s, jätsin mulje, nagu me ei räägiks Kristinast ega spordist, vaid majandusest. Vabandused ka Merle (Kaljurand - toim) ja Anu (Kaljurand - toim.) eest, kellele ma ei saanud rääkida tõde, kui arutuse all oli Kristina mitteosalemine Spordiaasta Tähtede üritusel ja ka meie muudel üritustel.

Aga see salatsemine oli tingitud soovist lasta Kristinal rahulikult oma seisukohtades selgus saada ja kaitse üles ehitada.

Seega loodan, et mõistate

Siim Sukles

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles