Lühikese vahega lahkus kolm Eesti nimekat võrkpallurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lein
Lein Foto: Toomas Huik

Viimase nädala jooksul lahkusid siit ilmast kolm legendaarset Eesti võrkpallurit. Täna heitis pärast rasket haigust hinge Viljandist pärit, kuid suurema osa elust Võrus elanud legendaarne sidemängija Andres Karu.

1975. aastal N.Liidu juunioride koondisega Euroopa meistriks kroonitud Karu ärasaatmine toimub esialgse kava kohaselt Tartu krematrooriumis laupäeval kell 15.

Kahepäevase vahega niitis vikatimees kaks N.Liidu meistrit kuulsast Kalev-68 meeskonnast. Madis Mõõk langes 63. ja Martin Kraaner 61. eluaastal.

Mehed, kes väga noorelt Eesti esindusmeeskonda edutati, võite ja kuulsust nautida said, ka lahkusid koos, üks Võru- ja teine Tartumaal haigusega võideldes, kirjutab volley.ee.

Madis Mõõk sündis 15. juulil 1948 Võrus, seal lõpetas ta keskkooli ja spordikooli, sealt kutsuti Jaan Gutmanni andekas õpilane Tallinna Kalevisse ja Eesti koondisse. Tollaste kriteeriumide järgi pikk (190 cm) Mõõk mängis Eesti koondises aastaid, täitis meistrinormi, tuli Eesti meistriks ja hiljem korduvalt NSV Liidu maasportlaste tšempioniks. Pikima tööstaaži, ligi kakskümmend aastat, sai ta kirja võrkpallilembeses Pärnu KEKis.

Eesti võrkpalliajalukku kuuluv võrulane suri 15. oktoobril. Madis Mõõgaga saab hüvasti jätta laupäeval, 23. oktoobril kell 12 Võru haigla leinasaalis.

Martin Kraaner sündis 2. veebruaril 1950 Põltsamaal, kus igakülgselt silmapaistva nooruki võitis võrkpallile treener Ülo Palk. Jõgevamaalt pealinna siirdunud Kraaner omandas keskerihariduse Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumis, võrkpallitreeningud jätkusid Juhan Kalamäe ja Ivan Dratšovi käe all.

Juba 18-aastaselt kuulus ta Eesti koondisse ja oli NSV Liidu meistriks tulnud Tallinna Kalevi noorim liige. Eesti meistriks tuli ta kolm korda, korra ka üleliiduliseks maaspordiühingute meistriks.

Martin Kraaner suri 17. oktoobril, ärasaatmine toimub reedel, 22. oktoobril kell 13 Tartu krematoorium-leinamajas (Jaama 122).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles