Tiit Sokk: suured võidud annavad mängijatele vabaduse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk (keskel).
Tiit Sokk (keskel). Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis jätkas kodust Nelja rahvuse karikaturniiri kindla 90:80 võiduga Filipiinide üle. Vahe oleks võinud olla palju suuremgi, aga Eesti peatreeneri Tiit Soku sõnul anti teisel poolajal initsiatiiv vastasele.

«Mängu alguses olime agressiivsemad, teisel poolajal andsime järgi, Mõnikord on nii, et kui annad initsiatiivi ära, siis läheb nii, et ei saa seda uuesti enda kätte. Aga üldiselt oleme kodusel turniiril saanud seni võidud pisut suurema vahega kui tavaliselt - mängijatele annab see rünnakul vabadust juurde,» ütles Sokk pressikonverentsil.

Homme kohtutakse Hollandiga, kes jäi täna mõnevõrra üllatuslikult 65:67 alla Islandile. Eesti oli eile Islandit 20 punktiga võitnud. «Island ja Filipiinid on justkui kaks võistkonda, kes on väljaspool reaalsust. Klassikalist Euroopa korvpalli, millega meie harjunud oleme, nad ei mänginud. Mõtlesin ise, et mängisime Islandi vastu halvasti, aga tänane mäng Hollandiga kinnitas taas, kui ebastandardsed ja rasked vastased nad on. Homne matš tuleb vahelduseks taas euroopalikum,» rääkis Sokk.

Lisaks põlveravi saavale Joosep Toomele ei teinud täna kaasa Rain Veideman. «Veideman sai eile maakeeli "puuka", mina pole doktor ja ma inimese sisse ei näe - seega on raske öelda, kas ta homme kaasa teeb,» selgitas Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles