Fotod: rallimehed olid Austraalia ralli tänase viimase katse järel tulivihased

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmused olud Austraalia ralli teisel võistluspäeval.
Tolmused olud Austraalia ralli teisel võistluspäeval. Foto: Timo Anis

Austraalia ralli tänase viimase kiiruskatse järel olid mitmed rallistaarid ülimalt vihased, kuna viimase kiiruskatse ajal segas neid tolm. 12. kiiruskatse järel oli kõige vihasem Kris Meeke, kes kaotas selle katsega üldarvestuses liidrikoha Sebastien Ogierile.

Tänase viimase kiiruskatse järel kargas Meeke wrc.com’i teatel vihaselt enda masinast välja ja läks Rahvusvahelise Autoliidu FIA ametnikele enda pahameelt väljendama. Pärast FIA ametnikega vestlemist otsustas ta ajakirjanikele kommentaare mitte anda.

Siiski väljendasid enda pahameelt mitmed rallimehed. «Olukord tolmuga on halb. Tagantpoolt startivate meeste jaoks on olukord keeruline. See on neile justkui karistus,» teatas Thierry Neuville ralliraadiole.

«Suutsime katse vigadeta läbida, kuid nähtavus oli väga halb. Minu masina tuled olid seadistatud liiga madalale. Andsime liiga palju aega ära,» lisas Andreas Mikkelsen.

«Olukord on üsna rumal, kuid meil õnnestus rada korralikult läbida,» märkis Ott Tänak. «Auto oli täna fantastiline. Nautisin sõitmist väga.»

«Kaotasime tänaste katsetega palju aega. Olukord tolmuga oli halb. Olen väga pettunud,» sõnas Dani Sordo.

«Tolm segas, kuid suutsin olukorraga kohaneda. Loomulikult tahan võidelda esikoha eest,» rääkis Jari-Matti Latvala.

«Olin kiiruskatse alguses tolmu pärast mures, kuid kokkuvõttes asjad enam-vähem laabusid. Minu jaoks ei olnud katse siiski parim. Rajal oli palju tolmu, ootasin paremaid olusid. Seetõttu ei leidnud ma ka parimat rütmi,» märkis liidrikohale tõusnud Ogier.

Üldseis 12. kiiruskatse järel: 1. Ogier, 2. Meeke +0,3, 3. Latvala +2,6, 4. Mikkelsen +9,1, 5. Paddon +19,4, 6. Tänak +39,1, 7. Neuville +1.03,9, 8. Sordo +1.10,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles