Kink: šanss põhikoosseisu pääseda on normaalne

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink
Tarmo Kink Foto: Michael Regan/Getty Images Europe

Inglismaa jalgpalli esiliiga klubis Middlesbrough viimasel ajal pingile taandunud, kuid hoolimata sellest väravalöömises kõige efektiivsem Tarmo Kink arvas, et tema šansid taas algkoosseisu pääseda on korralikud.


Vahetuses sekkunud Kink lõi viimases liigamängus Cristal Palace’i vastu oma hooaja kolmanda värava ning aitas Middlesbrough’l üle pika aja taas kolm punkti tabelisse saada.

«Loomulikult tahan algkoosseisu kuuluda. Samas, ega poleks ka paha variant, kui tulen igas mängus vahetusest ja löön alati värava,» muigas Kink, kelle sõnul tuleb loodetu täitumiseks lihtsalt kõvasti tööd rabada. «Midagi hullu lahti pole. Kui välismaa mängija ühe kehva mängu teeb, võib ta kohe pingile langeda. Seega tuleb vaeva näha ja endast parim anda.»

Kuigi Kink oli ka vana juhendaja Gordon Strachani fänn, on uus juhendaja Tony Mowbray jätnud eestlasele seni suurepärase mulje. Näiteks viimases mängus palus ta Kingil minna platsile oma asja tegema ega soovinud eestlast kindlatesse raamidesse suruda. See jällegi andis enesekindlust ja Kink tasus juhendajale vajaliku viigiväravaga. Lisaks olevat Mowbray avaldanud lootust, et Kink võib lähiajal põhikoosseisu murda.

«Treener on ju uus ja eks ta praegu vahetab, katsetab ja otsib koosseisu. Näiteks Crystal Palace’i vastu võttis ta suurima väravaküti (Kris Boyd – toim) juba 45 minuti järel välja,» märkis Kink. «Treener on öelnud, et võõrsil me kahe ründajaga ilmselt mängima ei lähe ja 4-3-3 taktikaga, ma arvan, on mul head võimalused koosseisu saada.»

Üks peaks aga olema kindel: kui Kink platsil on, siis karistuslööke lööb tema. Nimelt pole peale Kingi keegi trahvilöökidest skoorinud ja miks mitte kasutada just Tallinna Torpeedo võimsat jalga?

«Ma küll ennast spetsiaalselt pressima ei hakka, kui mõni mees tunneb, et tahab ise lüüa, kuid kui platsil olen, siis usun küll, et esimene valik olen mina,» arvas Kink.

Middlesbrough peab järgmise liigamängu juba täna Eesti aja järgi kell 21.45, kui vastamisi minnakse Scunthorpe Unitediga. Kink ei osanud eile öelda, kas kuulub algkoosseisu või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles