Pareiko tahab esindada klubi, mis võitleks kulla eest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko
Sergei Pareiko Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise väravavahil Sergei Pareikol lõppeb teatavasti järgmisel kuul leping Venemaa klubiga Tomski Tom ning puurilukk soovib teha karjääriredelil sammu edasi.



«Tomskiga samaväärsesse klubisse ei tahaks minna, sooviks ikka rohkemat,» täpsustas Eesti koondise esinumber.

Praegu on Pareiko teenete vastu enim huvi tundnud Šotimaa suurklubi Glasgow’ Celtic, kelle peatreener ja väravavahtide treener on teinud meeskonna juhtkonnale ettepaneku palgata Eesti koondislane.

«Praegu on ainult jutud, teadsin sellest paar nädalat tagasi. Woods (Celticu väravavahtide treener Stevie Woods – toim) käis mind kohtumisel Sloveeniaga vaatamas,» täpsustas Pareiko. «Rohkemat ei saa midagi öelda. Hooaeg on olnud pikk ja raske ning kahe nädalaga peaks tulevik selgeks saama. Celtic on suur klubi ja suure hulga fännidega. Kui seal väljakule minna, siis oleks see ikka eriline tunne.»

Samas tahaks ka Pareiko praegune koduklubi Eesti koondislast edaspidi oma meeskonna rivistuses näha. «Nad on pakkunud mulle kahe aasta pikkust lepingut ning tingimused oleksid paremad kui praegu,» avaldas Tomi kahes viimases kohtumises pingil istunud Pareiko. Siiski on Venemaa liigas mitmeid asju, mis on pannud väravavahti klubivahetusele mõtlema.

«Palju on räägitud, et anname mänge ära, ja mulle sellised asjad ei meeldi. Nüüd oli juba kolmas kohtumine, kus öeldi, et anname selle ära. Lisaks on Tomil ka rahaprobleemid,» rääkis Pareiko. «Ka kohtunike eksimused on valusalt kätte maksnud, meile pole antud kohati võimalust saada positiivset skoori. See kõik tekitab minus soovi ära minna.»

Eesti koondislane on Tomski klubis mänginud alates 2005. aastast.  Kogu aeg on mängitud küll kõrgliigas, kuid parimaks saavutuseks on seni olnud 8. koht, halvimal juhul on saavutatud 13. positsioon. Käimasoleval hooajal hoitakse kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu 10. kohta.

«Tahaks esindada klubi, kes mängib meistrivõistlustel kuldmedali peale. Iga jalgpallur unistab sellest, et saaks heidelda kõrgete kohtade eest ja osaleda ka Euroopa sarjades,» nimetas Pareiko veel ühe põhjuse, miks ta sooviks Tomist lahkuda.

Kui Pareiko peakski liituma Celticuga, siis tuleks tal mängida poolteist hooaega järjest, kuna Venemaal algas liiga juba märtsis ning Šotimaal saab käimasolev hooaeg läbi alles aprillis. «See ei ole probleemiks,» arvas puurilukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles