Meistriks tulnud Tobreluts: Lessing kinkis mulle võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise Eesti meistrivõistlustel Haanjas võidutses meeste sprindis Indrek Tobreluts, edestades kolmel trahviringil käinud Roland Lessingut 35 sekundiga. «Roland lasi vist meelega mööda,» muigas Tobreluts.



Tobreluts eksis 10 km sprindis mõlemas lasketiirus esimesel lasul, kolm möödalasku teinud Lessing aga pidi temast 150 meetrit rohkem sõitma ja lõpuks hõbemedaliga leppima. «Eks Roland kinkis mulle selle võidu,» arutles Tobreluts ja jätkas naerdes: «Ta lasi seal vist meelega mööda, sest tavaliselt ta nii palju ei lase.»

«Ta ajab niisama lolli juttu!» vastas Lessing Tobrelutsu kommentaarile. «Mul polnud variantigi talle vastu saada, Indrek oli nii rajal kui tiirus parem.»

Samas, mis seal salata, sel hooajal pole Lessing sprindis nii palju eksinud, kõigil kolmel MK-etapil piirdus ta ühe trahviga. «Ma ise vaatan seda niimoodi, et seitse sain ikka pihta,» teatas Lessing lõbusalt – kolm möödalasku teda väga kurvaks ei tee.

Viimase kuu jooksul kahel korral külmetushaigusega kimpus olnud Tobreluts tõdes, et viimasel nädalal on enesetunne juba märksa parem olnud ning ka rajal tundis ta end hästi. «Laskmine polnud muidugi perfektne, aga mitte ka kõige hullem. Olen natuke aega püssist puhanud ja seetõttu oli pisut harjumatu,» tunnistas ta. «Aga mis siin ikka vabandada, vahel olen ka rohkem püssiga tööd teinud ja tulemus on palju hullem olnud. Selline see laskesuusatamine on.»

Tobrelutsu ja Lessingu kõrval tõusis kolmandana poodiumile 24-aastane Daniil Steptšenko, kes käis samuti kolmel trahviringil ja kaotas võitjale 59 sekundiga. «Daniil on viimasel ajal häid sõite teinud,» kiitis Tobreluts. «See on normaalne asjade käik, ega endal enam väga palju eksimisruumi polegi, kohe on hagijad tagant kukil.»

Naiste 7,5 km sprindis läbis Saue mõlemad tiirud puhaste paberitega ja edestas teise koha saanud Kadri Lehtlat 55 sekundiga. Lehtla pidi käima ka kahel trahviringil.

Pronksmedali võitis Sirli Hanni, kes tegi samuti kaks möödalasku ja kaotas Sauele 1.26.

«Kõik tuli enam-vähem korralikult välja, aga laskmine sai otsustavaks,» tõdes Saue. «Startisin 30 sekundit pärast Kadrit, aga kuna tema pidi ühe trahviringi läbima ja mina lasin puhtalt, saime teise ringi koos sõita. Püstitiirus otsustas ta veel ühele trahviringile minna ja nii ta läkski.»

Sauele valmistas heameelt, et ta suutis lasketiirus pärast väikest jõulupausi eksimatult tegutseda. «Päris ära pole laskmist unustanud, 0+0 on alati hea lasta,» muheles ta. «See Haanja tiir ja Eesti meistrivõistlused kuidagi sobivad mulle, olen varemgi siin hästi lasknud.

Täna selguvad Haanjas Eesti meistrid jälitussõidus, Tobreluts aga starti ei lähe. «Meil oli see peatreeneriga juba varem kokku lepitud,» selgitas ta. «Oleks vaja natuke kosuda ja võistlusnälga ka märtsikuuks (siis toimub MM – toim) jätta. Loodan, et need väikesed haigused on selleks hooajaks nüüd läbi põetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles