Islandi peatreener: Ronaldot peab pidurdama terve meeskonnaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi koondis viigipunkti tähistamas
Islandi koondis viigipunkti tähistamas Foto: SCANPIX

Jalgpalli EMi alagrupiturniiri esimene mänguvoor lõppes Islandi ja Portugali 1:1 viigiga. Kõigest 330 000 elanikuga suurturniiride debütant Island pidas Portugali rünnakulaviinile hästi vastu ja realiseeris ära ka ühe oma vähestest võimalustest.

«Fantastiline oli siin mängida. Tundsime end nagu kodustaadionil. Tunne oli kirjeldamatu. Fännid aitasid mängijaid väga palju,» rääkis koos Lars Lagerbäckiga peatreenerikohta jagav Heimir Hallgrimsson mängujärgsel pressikonverentsil. Väidetavalt on Prantsusmaale oma koondist toetama sõitnud koguni kümnendik kogu Islandi elanikkonnast.

Islandlaselt uuriti juba ka nende edasipääsulootuste kohta. «Peame punktiga väga rahul olema. Saame nüüd järgmisele mängule veidi rahulikumalt vastu minna. Kui peaksime Ungarit võitma, siis usun, et oleme peaaegu edasi pääsenud.»

Kuidas sai Island hakkama Cristiano Ronaldo pidurdamisega? «Kõik saab alguse meeskonnatööst. See pole võimalik, et saadad ühe mehe Ronaldot markeerima. Seda peab tegema kogu meeskonnaga erinevaid tsoone sulgedes. Täna vastutas Ronaldo eest palju meie mängijaid. Nad tegid väga head tööd,» selgitas Hallgrimsson.

Portugali peatreener Fernando Santos oli pärast mängu pettunud: «Pole mingi saladus, et me oleks pidanud rohkem väravaid lööma,» ütles ta. «Turniiri esimene mäng on alati raske, kuid ma usun, et tuleme tugevamana tagasi ja näitame suurepäraseid esitusi. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles