Bundesliga astub ajaloolise sammu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Ribery ja Bibiana Steinhaus.
Franck Ribery ja Bibiana Steinhaus. Foto: Hendrik Schmidt/AP/Scanpix

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga tänavune kolmas mängudevoor saab olema märgiline: esimest korda Bundesliga 54aastase ajaloo jooksul vilistab meeste mängu naiskohtunik.

Au soonorme murda sai endale 38-aastane Bibiana Steinhaus, kes on igapäevaselt ametis politseinikuna. Sel suvel ka naiste Meistrite liiga finaali hallanud Steinhaus haarab nädalavahetusel ohjad Berliinis, kus kohalik Herta võõrustab Bremeni Werderit.

Steinhausi jaoks pole tegu esimese korraga meeste seas vilistada – BBC kirjutab, et alates 2007. aastast on ta ametis olnud Saksa esiliiga mängudel ning sel hooajal juhtis ta Müncheni Bayerni ja Chamnitzeri matši kohaliku karikasarja avaringis.

«Ootusärevus enne minu esimest Bundesliga mängu on mõistagi väga suur. Ma olen väga rõõmus, et mulle ja mu tiimile seatud suur väljakutse pühapäeval lõpuks realiseerub. Me oleme selleks kindlasti väga hästi valmis,» sõnas Steinhaus.

Hertal on hooaja kahest avamängus kirjas üks võit, Werder veel silma pähe saanud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles