Ott Järvela: aasta sportlase valimiste eurovisioonistumine (21)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak saavutas esikoha ausas konkurentsis. Aga esikoht ei tähenda Eesti parima, vaid populaarseima sportlase staatust, mida Tänak kahtlemata ongi.
Ott Tänak saavutas esikoha ausas konkurentsis. Aga esikoht ei tähenda Eesti parima, vaid populaarseima sportlase staatust, mida Tänak kahtlemata ongi. Foto: Peeter Langovits

Eesti aasta meessportlase valimisel tabas vehklejat Nikolai Novosjolovit sama saatus, mis Gerd Kanterit mullu – nii spordiajakirjanike kui ka spordialaliitude hääletusel esikoha teeninu jäi rahvahääletusel esiviisikust sootuks välja ning minetas nõnda esikoha.

MM-hõbe ja EM-pronks, Novosjolovi lõppeva aasta autasud, mis tõestasid, et Eesti parim meesvehkleja oli tippvormis hooaja mõlemal tähtsamal võistlusel, osutusid rahvahääletuse silmis tühjaks-tähjaks. Väärtusetuks kassikullaks. Spordijuhtide mitteametlikud möönmised, et antud formaadi juures pole tegu Eesti parimate, vaid populaarseimate sportlase valimisega, said teist aastat järjest valideeritud.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles