Soome ministrit ärritasid purjus hokimängijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokiliidu president Kalervo Kummola (vasakult), Mikael Granlund, kapten Mikko Koivu ja peatreener Jukka Jalonen Helsingis võidupeol.
Soome jäähokiliidu president Kalervo Kummola (vasakult), Mikael Granlund, kapten Mikko Koivu ja peatreener Jukka Jalonen Helsingis võidupeol. Foto: SCANPIX

Soome kultuuri- ja spordiminister Stefan Wallin tõstatas kohtumisel jäähokiliidu presidendi Kalervo Kummolaga küsimuse – kas rahvaga võidupidu tähistades silmanähtavalt purjus olnud sportlased on ikka noortele heaks eeskujuks.

Helsingis toimunud vastuvõtul koos presidendi Tarja Haloneniga laval olnud hokimängijatel oli raskusi enda kontrollimisega ja see on käivitanud teisel pool lahte suure arutelu.

Soome alaliidus tippmeeskondade eest vastutav Jukka Rautakorpi möönis, et pärast nii suurt võitu on alkoholi tarbimist raske kontrollida. «Ühelt poolt oleme spordi esindajad, teisest küljest on tegemist vaba ajaga. Mõned kodanikud suudavad olukorda kontrollida, mõned mitte,» ütles Rautakorpi. «Alaliidul on nulltolerants alkoholi ja närimistubaka osas võistlustel ja treeningutel, kuid me ei saa sportlastele vaba aja veetmisel piiranguid panna.»

Head lugejad, palun avaldage arvamust, kas ülemeelikus tujus olnud Soome hokimängijatele saab juhtunut pahaks panna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles