Postimehe aruanne ja galerii: Kalev/Cramo hullas Tartuga ka kodusaalis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaali korduskohtumises puudus sportlik pinge – pealinlased kindlustasid sisuliselt juba avamänguga (võõrsil 25-punktiline võit) koha nelja parema seas – ja seetõttu polnud peale au enam midagi kaalul.

Valitsev Eesti meisterklubi Kalev/Cramo alistas kordusmängus igipõlise konkurendi tulemusega 96:59. Kalev/Cramo otsustas mängu saatuse esimesel poolajal (56:33 võit) ning pärast puhkepausi tuli see võiduks vormistada. Selle ülesandega Kalev/Cramol probleeme ei tekkinud. Järgnevad Postimehe tähelepanekud Kalevi spordihallist.

Kalev/Cramo – Tartu Ülikool 96:59 (56:33)

Kalevi parimad punktitoojad: Reggie Lynch 30, Arnett Moultrie 14, Kristjan Kitsing 10, Martin Dorbek 10, Tanel Kurbas 9.

Tartu parimad punktitoojad: Kregor Hermet 10, Rain Raadik 10, Kent-Kaarel Vene 9, Robin Kivi 9, Märt Rosenthal 8.

Klassivahe. Et Tartul ei teinud erinevatel põhjustel kaasa Leedu kolmik – Julius Kazakauskas, Tautvydas Šlezas, Arnas Velicka –, olid nende võiduvõimalused juba eos minimaalsed. Mängule (eriti esimesel, aga kohati ka teisel veerandajal) lisas küll vürtsi Kalevi mängijate mittevalmisolek, kuid klassivahe oli ilmselge. Kalev kruiisis säästurežiimil, aga kui oli vaja mängida, siis tegi ta seda eeskujulikult ja Tartu noortel šanssi polnud.

Mängutempo. Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys andis juba esimesel veerandajal mänguminuteid kümnele hoolealusele, kasutades eelist pikema pingi näol osavalt ära. Tartu juhendajal Priit Venel seda võimalust polnud ning tema lähenemine oli teistsugune. See kajastus ka rünnakul, kus võõrustajad otsisid kiireid lahendusi, ent külalised mängisid pigem pikki rünnakuid.

Lauapallid. Kalev/Cramo nopps kogu mängu peale küll 43 lauapalli Tartu 33 vastu, kuid väljakuperemehed said ründelauast vaid kuus palli – esimesel poolajal kaks, teisel neli. Tartu sai aga lausa 14 palli ründelauast, kuid nende punktideks realiseerimisega jäädi selgelt hätta.

Ebaõnnestunud aprillinali. Tallinna meeskond reklaamis 1. aprillil kohtumist uudisega, et Erik Keeduse asemel jookseb Tartu vastu väljakule lahkumismängu pidav abitreener Indrek Reinbok, kuid seda ei juhtunud. Miks ebaõnnestunud nali? Publikut küll saalis oli, aga lahingus, kus kohtuvad Kalev ja Tartu, ootaks enamat ja vabu istekohti näha ei tahaks. Mõistagi oli jõudude vahekord ja võitja juba enne mängu selge, kuid Kalevi ja Tartu kohtumistel pole saalis juba ammu enam «see õige» atmosfäär.

Poolfinaalpaarid. Ainsa Eesti klubina jõudis Eesti-Läti liiga finaalturniirile Kalev/Cramo, kes kohtub nelja parema seas Riia VEFiga, kellega on tänavu madistatud koguni neli korda (kaks Eesti-Läti liigas, kaks VTB Ühisliigas) ja kõik mängud on lõppenud VEFi triumfiga. Teise paari moodustavad põhiturniiri võitja Ventspils ja Ogre (omavaheliste mängude seis 2:0 Ventspilsile). Finaalturniir toimub eeloleval reedel ja laupäeval Saku Suurhallis.

Loe ka: «Kuidas võita Riia VEFi? Kalev/Cramo peatreener Kairys: seda näete reedel»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles