WRC-sarjast kaovad ilmselt kaks Euroopa etappi

Silver Tabo
, reporter
Copy
Korrsika MM-ralli.
Korrsika MM-ralli. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP

Autoralli MM-sarja (WRC) on järgmiseks hooajaks lisandumas üks või isegi kaks «uut vana» etappi, milleks on ilmselt Jaapani ja Keenia ralli. See aga tähendaks, et kaks praegust Euroopa etappi kaotavad MM-sarja kalendris koha.

«Jaapani ralliga oleme kindlasti järgmisel hooajal arvestanud,» rääkis WRC promootor Oliver Ciesla intervjuus Itaalia väljaandele Autosprint.

Praegu kuulub WRC-sarja 14 etappi ning see arv jääb Ciesla sõnul muutumatuks ka järgmisel hooajal. Ciesla nimekirja kuulub aga neli rallit (Sardiinia, Korsika, Wales ja Saksamaa), mil on veel arenemisruumi.

Kuna rahvusvaheline autoliit (FIA) soovib autorallit muuta ülemaailmsemaks spordialaks, siis on ohus just Euroopa etapid.

Tõenäoliselt on kõige nutusem seis Korsikaga, mis tekitab meeskondadele sarnaselt Sardiiniaga logistilisi probleeme. Prantsusmaale kuuluva Vahemeres asuva saare kahjuks räägib ka asjaolu, et sinna on keeruline publikut kaasa elama ahvatleda. Samas on Ciesla pakkunud välja, et Prantsusmaa ralli võiks kolida tagasi mandrile ning tõusta nii maailma suurimaks ralliks.

«Üks on kindel. Ilmselt jäävad kaks Euroopa etappi järgmise aasta kalendrist välja,» tõdes Ciesla, kuid ei öelnud veel välja, milliseid etappe kurb saatus tabab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles