WADA eemaldas Venemaa sportlased suurvõistlustelt neljaks aastaks (15)

Postimees Sport
Copy
Venemaa saigi täna Lausanne`s WADA täitevkomitee otsusega nelja-aastase suurvõistlustel osalemise keelu.
Venemaa saigi täna Lausanne`s WADA täitevkomitee otsusega nelja-aastase suurvõistlustel osalemise keelu. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Täna kogunes Lausanne’is rahvusvahelise antidopinguagentuuri WADA täitevkomitee, et otsustada, mis saab Venemaa spordist. Paar nädalat tagasi esitas WADA kontrollkomitee CRC ettepaneku Venemaa neljaks aastaks suurvõistlustelt eemaldada. Otsus võeti täna üksmeelselt vastu.

Seega Venemaa atleedid oma lipu all 2020. aastal Tokyo suvemängudel ja 2022. aasta Pekingi talimängudel osaleda ei saa. Siiski on Venemaa dopingupriidel sportlastel võimalus suurvõistlusetel võistelda neutraalse lipu all.

Venemaa olümpiamängudel mitteosalemise peab kinnitama veel Rahvusvaheline olümpiakomitee. Varem on ROKi president Thomas Bach öelnud, et ROK tegutseb vastavalt WADA otsusele.

Lisaks ei tohi Venemaa järgmise nelja aasta jooksul võõrustada rahvusvahelisi tiitlivõistlusi ega taotleda ka suurvõistluste korraldusõigust. Esilagsetel andmetel ei puuduta keeld 2020. aasta EM-finaalturniiri nelja mängu Peterburis ja 2021. aasta Meistrite liiga finaali.

Varem soovitas CRC jätta Vene sportlased lipu ja hümnita, samuti võtta riigilt ära hulga tiitlivõistluste korraldamisõigusi. Põhjuseks manipuleerimine WADA-le üleantud Moskva dopingulabori andmebaasiga. Pühapäeval teatas WADA sportlaste komitee, et nende arvates oleks õiglane Venemaa sportlaste täielik keelustamine. 

Arvatavalt kaebab Venemaa olümpiakomitee WADA otsuse edasi rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS)

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles