Red Bulli ninamees tahtis Jüri Vipsi meelega koroonaviirusesse nakatada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips (vasakul) ja Red Bulli noorteprogrammi pealik Helmut Marko.
Jüri Vips (vasakul) ja Red Bulli noorteprogrammi pealik Helmut Marko. Foto: Simon Galloway/LAT Images

Red Bulli mootorispordiosakonna vaimne isa ja nõunik Helmut Marko, kelle sõna maksab enim tiimi noorteprogrammis, kuhu kuulub ka Jüri Vips, soovis korraldada oma vormelisõitjatele eraldi «koroonalaagri», et pilootidel pärast haiguse läbipõdemist nakkuse vastu immuunsus tekiks. Õnneks pandi 76-aastase austerlase plaanile käsi ette. 

Koroonaviiruse tõttu on tänavuse vormelihooaja algus edasi lükatud suve keskpaika. Kuna ühtegi võidukihutamist lähiajal plaanis polnud, tuli legendaarne austerlane lagedale ideega koondada oma hoolealused ühte paika, kus neil oleks hea üheskoos koroonaviirus läbi põdeda. 

«Meil on neli F1 meest (Max Verstappen, Alex Albon, Pierre Gasly, Daniil Kvyat) ja kaheksa või kümme noort talenti. Idee oli nad kõik ühte laagrisse koondada, kus nad saaksid selle surnud aja üheskoos veeta,» tutvustas ta Austria telekanalile ORF oma plaani. 

«See oleks olnud ideaalne paik, kus viirus läbi põdeda. Nad on noored ja tugevad mehed, kes on kõik hea tervise juures. Niiviisi olnuks nad kõik valmis, kui võidusõiduhooaeg taas pihta hakkab, sest ees ootab väga tihe tšempionaat,» jätkas vanameister. 

Kuigi Marko ise oli ideest vaimustatud, ei läinud see teistele Red Bulli ninameestele peale. «Ütleme nii, et vastukaja polnud just kõige parem,» lausus Marko ja täpsustas, et tema põhirõhk oli ikkagi sellel, et sõitjad saaksid üheskoos ennast vormis hoida ja viiruse võimalik läbipõdemine olnuks lihtsalt kõrvaltegur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles