Ametlik: Keenia MM-etapp jääb ära

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pildimeenutus mullu Keenias peetud Safari rallilt, mis veel ei kuulunud MM-sarja. Kihutavad Izhar Mirza ja Kavit Dave.
Pildimeenutus mullu Keenias peetud Safari rallilt, mis veel ei kuulunud MM-sarja. Kihutavad Izhar Mirza ja Kavit Dave. Foto: TONY KARUMBA/AFP/Scanpix

Sel aastal üle pika aja pidi toimuma Keenia Safari ralli, kuid tänavune etapp lükkus järgmisesse aastasse. 

Safari ralli ära jäämise põhjuseks on maailma endiselt laastav koroonaviirus ja ka probleemid Keenia valitsuse, FIA ja WRC promootorite vahelises suhtluses. Suureks mureks oli reisikeeld Aafrikasse ja see tekitas pahameelt ka mitmetes WRC meeskondades. 

«Oleme tänulikud Safari ralli patroonile, president Uhuru Kenyatta, kes toetab meid järgmistel sammudel,» sõnas spordiminister Amina Mohamed. «Samuti oleme tänuvõlglased FIA presidendi Jean Todti ja WRC promootori Olicer Ciesla ees, kes on aidanud Safari ralli tagasi MM-sarja tuua.»

Keenia MM-etapp pidi olema kalendris esmakordselt pärast 18-aastast pausi. Vaatamata tagasilöökidele proovitakse üritust korraldada tuleval suvel.

See on juba neljas MM-ralli, mis koroonaviiruse tõttu ära jäänud või edasilükkunud. Kui Argentina ja Sardiinia rallide kohta pole veel uut infot saabunud, siis Portugali etapp jääb kindlasti tänavu ära. See tähendab, et rallimehed võivad asuda valmistuma Soome ralliks, mis peaks toimuma augustis.

Märksõnad

Tagasi üles