Jelena Välbe läheb FISi presidendi jutule (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Wivestad Gr¿tt / BILDBYRüN/Scanpix

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe andis teada, et kavatseb kiirendatud korras kohtuda Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) presidendi Johan Eliaschiga. 

Esialgu pidanuks Välbe maailma suusaisa jutule saama vahetult enne oktoobris toimuvat FISi kongressi, kuid sel nädalal toimuval idanaabrite suurel spordikongressil «Venemaa on spordi suurvõim» andis ta teada, et on sunnitud kongressilt kiirendatud korras lahkuma, kuna kohtub Eliaschiga. Välbe sõnul polnud FISi presidendil muud aega, et teda jutule võtta. 

Kuigi ametlikult pole veel välja öeldud, millest kaks suusajuhti omavahel räägivad, on ilmselge, et põhiteema on venelaste võistluskeeld ja selle võimalik lõpetamine, nagu viitas eelmisel nädalal FISi peasekretär Michel Vion.

Toona sõnas Välbe uudist kommenteerides, et nemad oleks valmis rahvusvahelisele areenile naasma, seda isegi neutraalse lipu all, kuid kui sellega kaasneks mingi sõjavastasuse bürokraatia, on vastus kindel «ei».

«[Võime naasta,] aga seda ilma mingisugusele deklaratsioonile allakirjutamata, mida mõned föderatsioonid siin nõuavad. Kui see saab olema tingimus, kirjutada alla mingile [sõjavastasele] deklaratsioonile, kus sportlased peavad riigist lahti ütlema, siis me ei hakka seda teemat isegi arutama,» lausus ta Match TV eetris.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles