Tänak usub võitu: oleme juba kolm päeva kihutanud, saame ka kaks katset hakkama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Ott Tänak oli kaks katset enne Rootsi ralli lõppu võrdlemisi enesekindel, et tal õnnestub Craig Breen (+11,6) enda selja taga hoida ning talverallil ikkagi triumfeerida.

Ralli võidu pärast võitlev Tänak alustas päeva pealtnäha võimsalt, kui suurendas pühapäevase esimese katsega edu Breeni ees kolme sekundi võrra. Katse lõpus ilmnes siiski, et päris nii roosiline kõik polnud.

SS16: 1. Rovanperä (12.41,0), 2. Tänak (+1,5), 3. Neuville (+2,7), 4. Breen (+4,5), 5. Lappi (+8,4), 6. Katsuta (+11,2), 7. Evans (+16,2).

Tänaku katselõpu kommentaar: «Katse algus oli okei, aga keskel kaotasin pidurid ära... päris keeruline oli, kui aus olen.»

Pärast 16. katset siirduti tagasi hooldusalasse, kus masinad kaheks viimaseks katseks ette valmistati (ja usutavasti ka kõik murekohad likvideeriti). Seal All Live'i reporterid saarlase piduriprobleemide kohta ei pärinud. Küll uuriti, mis sõnumiga M-Spordi boss Malcolm Wilson meie mehe rajale saadab?

«Sa suudad seda (You can do it – K.J.),» vastas Tänak muigega ning kinnitas, et usub samamoodi, et suudab esikohast kinni hoida. «Siiani oleme sellega hakkama saanud, seega peaksime suutma oma hoogu ka hoida.»

«Meil tuleb oma rütmi hoida. Olengi kogu ralli sõitnud oma rütmiga, me pole olnud kõige kiiremad, kuid alatasa eesotsas. See on see, mida tuleb meil ka hoida,» jätkas saarlane ning lisas, et kaheks viimaseks katseks lähevad tema Fordile alla värsked rehvid. «Oleme kolm päeva juba sõitnud, seega peaksime ka kaks viimast [katset] hakkama saama.»

Nüüd ootabki sõitjaid ees veel kaks katset: esmalt 26,48 km pikkuse Västerviki teine läbimine (algus kell 11.05) ja seejärel 10,08 km pikkune Umeå punktikatse (algus kell 13.18). Neil mõlemal aitab silma peal hoida Postimehe ralliblogi.

Ralli üldseis pärast 16. katset:

SS16OA
SS16OA Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles