Malcolm Wilson: Otile ei tule enam midagi ette öelda, ta on ikkagi maailmameister

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson Foto: M-Sport

M-Sporti lahutab Rootsis kõigest 36,56 km, et veidi enam kui aastase pausi järel taas võidurõõmu tunda. Nimelt on Ott Tänaku edu Hyundai sõitja Craig Breeni ees kaks katset enne lõppu 11,6 sekundit.

Tänak ise andis hooldusalast ära sõites mõista, et tema usub juba talveralli võitu. Positiivselt on meelestatud ka tiimiboss Malcolm Wilson, kes saatis saarlase tagasi rajale lihtsa tõdemusega: «Sa suudad seda (You can do it – K.J.)»  

Mida tegelikult sellises olukorras ralli liidrile, kel all 11,6-sekundiline edu, öelda? «Ilmselt mitte seda, mida viis-kuus aastat tagasi, sest vahepeal on Otist saanud maailmameister,» alustas Wilson muige saatel All Live'i intervjuud. 

«Otile ei tule enam midagi öelda. Nägime juba hommikul, et ta teab, mida tuleb teha. Ta on pingeliselt vaadanud katsete esimeste läbimiste videoid. Praegu polegi vaja enam muud öelda, kui lihtsalt edu soovida.»

Tänaku ja Wilsoni omavaheline suhtlus on midagi, mida rallifännid heldimusega vaatavad. Ka saarlane tõdes Monte Carlos, et Wilson on talle otsekui kasuisa. Kuidas šeff ise sellele partnerlusele vaatab?

«Tõesti, Ott veetis meiega omal ajal pika aja, seega tunneme teda väga hästi. Ka oma esimesed võidud teenis ta meiega 2017. aastal, kuid liikus seejärel edasi. Selleks, et tulla maailmameistriks ja saada see enesekindlus, et oledki päriselt parim. Ütleme nii, et minu jaoks on praegune olukord palju lihtsam kui viis-kuus aastat tagasi,» kostis Wilson.

Intervjuud teinud Julien Porter juhtis seejärel tähelepanu Tänaku professionaalsele käitumisele. Iga kord, kui saarlane hooldusalas autost välja tuleb, läheb ta jalamaid inseneride ja mehaanikutega suhtlema. Wilson kinnitas, et nii tõepoolest on. 

«Jaa, ta on väga keskendunud. Oti pühendumus on enneolematu: eile, kui ta hooldusalasse tagasi jõudis, polnud meil praktiliselt võimalik temaga rääkida, sest ta hakkas kohe katsevideoid vaatama. Sama oli täna hommikul,» sõnas Wilson.

«Eks ta oleks ka ise viidanud, et meil pole kõige kiirem auto. Siin nähtav on lihtsalt Oti enda suurepärane etteaste. Me teame, et meil tuleb asju parandada ja ta hoiabki meid tagajalgadel,» jätkas pealik.

«Samas, see on lihtsalt imeline tunne, võidelda võidu pärast. Ainuüksi see hoiab kõiki kikivarvul ning on süstinud meestesse lootust: me saamegi päriselt võita! See annab meeskonnavaimule nii palju juurde!»

Kui mõnede jaoks on Tänaku nõudmised-soovid pealtnäha liiga karmid, siis Wilson seda meelt pole. «Päeva lõpuks tahame ju autot paremaks saada. Seega tuleb meil teda austada. Kui keegi niimoodi esineb, siis tulevad kõik kaasa. Ka Ott teab, et oleme tema selja taga, muidu poleks ta M-Spordi tagasi tulnud,» sõnas Wilson intervjuu lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles