Nadali tervis on kehv: isegi trepist kõndimine on raske

Postimees Sport
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: James Ross/epa/scanpix

Tennisestaar Rafael Nadal loodab profikarjääri küll jätkata, kuid annab endale mõista, et tema suured võidud võivad nüüdseks olla võidetud.

Nadal mängis viimati tennist jaanuari keskpaigas Austraalia lahtistel, kuid läks siis puusaoperatsioonile. Lisaks puusale valmistab talle muret jalavigastus, mis on teda kimbutanud juba mitu aastat.

Ideaalis naaseb Nadal tennisekarussellile järgmisel aastal, kuid midagi kindlat ei ole. «Valu ei ole kuhugi kadunud, kuid seda saab kontrollida. Teatud hetkedel ei lase jalg mul rahus elada. Isegi trepist alla kõndimine on mulle raske,» lausus Nadal.

Võimalik, et 37-aastane hispaanlane ei suudagi enam profitennisesse naasta. «Tahaksin jälle mängida ja olla konkurentsivõimeline. Kuid minu unistus pole tagasi tulla ja Prantsusmaa või Austraalia lahtiseid võita. Annan endale aru, et praeguses seisus on see väga kaugel,» ütles Nadal.

Nadal on karjääri jooksul võitnud 22 suure slämmi turniiri. Teda peetakse liivaväljakute kuningaks, sest Prantsusmaa lahtised on ta võitnud koguni 14 korral. Viimati triumfeeris ta Prantsusmaa lahtistel 2022. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles