Rosenthali kaugvise andis Tartule duellis Pärnuga juhtohjad

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu sangariks tõusis Märt Rosenthal.
Tartu sangariks tõusis Märt Rosenthal. Foto: Facebook @TYkorvpall

Täna hakati selgitama Eesti korvpalli meistrivõistluste finaliste ning esimeses poolfinaalis haaras avamängu järel juhtohjad Tartu Ülikool Maks & Moorits  

Taaralinnas toimunud kohtumine Pärnu Sadamaga algas tasavägiselt ning avaveerandi järel olid tartlaste edunumbrid kõigest 22:20. Poolajale said nad minna siiski juba korralikus, üheksapunktilises eduseisus (44:35).

Riietusruumist naastes jätkus võrdsete duell: kolmanda veerandaja lõpuks oli Pärnu jõudnud kõigest ühe punkti võrra lähemale (53:61). Neljandal veerandajal muutus aga kõik.

Kõigest nelja minutiga jõudsid pärnakad viigini (64:64) ja läksid seejärel veel ka kolmega ette (67:64), kuid Tartu vastas sellele omakorda 10:0 vahespurdiga ning tundus, et sellega olidki asjad tehtud. 

Ent Pärnu jätkas katses sitkelt ning võitles 30 sekundit enne lõppu taas välja viigi 77:77. Järgnenud Tartu rünnakul otsustas asjad enda peale võtta Märt Rosenthal, kes saatis 7,2 sekundit enne lõppu teele tabava kaugviske.

Kuigi Pärnul oli seejärel võimalik veel omalt poolt viskele jõuda, lendas Posti kauge üritus vastu lauda ning Tartu teenis koduväljakul magusa 80:77 võidu. 

Tartu efektiivseim mängija oli tsenter Davis Rozitis 16 punkti, 14 lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 29. Devin Harris viskas üheksa punkti, võttis seitse lauapalli ning andis 12 korvisöötu. Märt Rosenthal lõpetas 16 ja Hendrik Eelmäe 13 punkti peal.

Siim-Markus Post oli Pärnu suurim skoorija 18 punkti ja 10 korvisööduga. Ivo Van Tamm lisas 17 punkti ja kaheksa lauapalli ning Saimon Sutile kogunes 12 punkti ja viis lauapalli.

Tartu peatreeneri Priit Vene sõnul oli play-off'i vääriline mäng. «Korralik play-off mäng – tuleb vastastele au anda ja enda asjad üle vaadata. Mäng oli kindlasti rahvale põnev, aga treeneritele mitte, sest parandamisruumi on mõlemal. Nüüd peame seeria teise mängu võõrsil kätte saama ja siis on laupäeval taas kodupubliku toel hea mängida. Pikka tähistamist ei ole, läheme vaatame selle esimese mängu üle ja hakkame neljapäevaks valmistuma,» sõnas Vene.

Kolme võiduni peetava poolfinaalseeria teine mäng peetakse neljapäeval Pärnus. Homme avavad oma poolfinaalseeria Kalev/Cramo ja Rapla Avis Utilitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles