GALERII Tallinna Ironmanil triumfeerisid taanlane ja sakslanna, Relika Toome tuli naiste arvestuses kolmandaks

Copy

Laupäeva hommikul algas Stroomi rannas Tallinna Ironmani täispikk distants (3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu). Meeste arvestuses triumfeeris taanlane Magnus Vestergaard, naiste arvestuses tuli esimeseks sakslanna Sophia Trenz. 

Vestergaard saavutas laupäeval võidu ajaga 8:39.23. Teiseks tuli soomlane Santeri Hänninen 8:45.02ga ning kolmandaks tema kaasmaalane Daniel Kivilohkere 8:46.46ga.

Esimese eestlasena ületas finišijoone Rait Läänemets, kes sai kirja aja 8:51.56, millega ta platseerus seitsmendale kohale. Preedik Kulli (8:56.37) lõpetas katsumuse kaheteistkümnendana.

Suuri laineid ja tugevat tuult trotsinud kiireim eestlane Rait Läänemets sõnas pärast lõpetamist: «Mul on väga kahetised tunded selle võistluse osas. Minu eesmärk oli olla kõige kiirem eestlane ja see mul ju õnnestus. Aga tegelikult oli see minu kõige raskem võistlus üldse. Kukkusin kohe esimesest vahetusalast välja minnes jalgrattaga nii, et lenks oli kõver ja esimesed 30 kilomeetrit sõitsin kõvera lenksuga. Isegi pärast ratta korda tegemist ei saanud ma enam korralikult hoogu sisse. Õnneks suutsin jooksus end kokku võtta.»

Naiste arvestuses triumfeerinud Trenz sai kirja aja 9:39.26. Teiseks tuli poolatar Olga Kowalska 9:45.40ga ning kolmandaks eestlanna Relika Toome 9:58.13ga. 

Täispikal distantsil võistles pea 1000 sportlast.

 

Märksõnad

Tagasi üles