Pariis soovib mõrvatud olümpiasportlasele pühendada nimelise spordirajatise

Copy
Rebecca Cheptegei
Rebecca Cheptegei Foto: Imago / gladys Chai Von Der Laage / Scanpix

Pariisis soovib nimetada mõrvatud Uganda jooksja Rebecca Cheptegei järgi linna spordirajatise. Plaanist teatas linnapea Anne Hidalgo.

«Pariis avaldab toetust sportlase perekonnale, kes langes paar nädalat pärast olümpiamängudel osalemist tapmise ohvriks,» kirjutas Prantsusmaa pealinna pressiteenistus sotsiaalmeedias. 

Ettepanekut arutavad linnaametnikud oktoobris. Milline rajatis Cheptegei nime kandma hakkaks, ei ole veel teada.

33-aastane Cheptegei viidi pühapäeval haiglasse, kuna sai endise poiss-sõbra julmas rünnakus eluohtlikke vigastusi. Neljapäeval teatati naise surmast.

Cheptegei oli pühapäeval Keenias ja naasis koos lastega kirikust, kui teda ründas tema Keeniast pärit eksabikaasa. Mees valas sportlase peale kütust ja pani naise põlema.

«Arvestades tema vanust ja asjaolu, et 80 protsenti tema nahast oli põlenud, polnud peaaegu mingit paranemislootust,» ütles vastutav arst Kimani Mbugua uudisteagentuurile AFP.

Cheptegei kuulus ka Uganda olümpiakoondisesse. Tänavu Pariisis peetud suurel spordipeol jäi ta naiste maratonis 44. kohale. Eelmisel aastal peetud Budapesti kergejõustiku MMil sai ta 14. koha.

Värske info järgi oli mees rünnakut detailselt planeerinud. Tal oli kaasas viieliitrine kütusekanister ning ta ootas oma ohvrit varjatult, olles peitnud end kanakuuti.

Loe lähemalt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles